1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Sevnica

Fizioterapija pri nas še vedno podcenjena

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.09.2016 07:00

Slovenski fizioterapevti bojo obeležili svoj dan s številnimi aktivnostmi: v Zdravstvenem domu Sevnica bodo tako priredili dan odprtih vrat oddelka za fizioterapijo. Letošnje geslo je: dodajmo leta življenju!

8. septembra 1951 je bilo ustanovljeno Svetovno združenje fizioterapevtov (WCPT – World Confederation for Physical Therapy), ki danes povezuje 350.000 fizioterapevtov članov nacionalnih fizioterapevtskih organizacij iz 106 držav, zato se od leta 1996 dalje 8. september praznuje kot Svetovni dan fizioterapevtov.

To je priložnost za vse fizioterapevte po svetu, da dvignejo ozaveščenost javnosti o ključnem pomenu njihovega poklica in to je, da pomagajo ljudem krepiti in ohranjati njihovo zdravje, mobilnost in samostojnost. S tem prispevajo veliko k dobrobiti posameznika in družbe.


Slovenski fizioterapevti že 65 let skrbijo za prebivalce Slovenije. Pomagajo jim od rojstva, že v porodnišnici, pa do pozne starosti, kar lahko vključuje tudi paliativno oskrbo. To poslanstvo bojo z vso odgovornostjo nadaljevali in si prizadevali ponuditi uporabniku najboljšo fizioterapijo, ob ohranjanju avtonomnosti poklica.

Ne glede na dolgo tradicijo poklica pa v Sloveniji ugotavljamo njegovo slabo prepoznavnost. Prav zato letošnji svetovni dan fizioterapije posvečajo predstavitvi poklica.