Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Črnomelj

FOTO: 10-letnica kluba bolnikov po možganski kapi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.06.2016 10:47

Klub Združenja bolnikov s cerebrovaskularno boleznijo - CVB Zeleni Jurij Črnomelj (bolniki po možganski kapi) danes obeležuje 10-letnico delovanja.

Uradni del se je začel ob 13. uri na izletniški kmetiji Butala iz Petrove vasi pri Črnomlju, že od 10. ure pa je potekalo druženje v pivovarni VIZIR. Prireditve sta se udeležili tudi črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič in metliška podžupanja Anica Kopinič. Za kulturni program pa so poskrbeli otroci OŠ Loka Črnomelj  ter Ana in Gašper Brunskole.

Predstavitev Klub CVB Zeleni Jurij Črnomelj

Smo belokranjski klub CVB (bolniki po možganski kapi) z imenom Zeleni Jurij Črnomelj. Ustanovljeni smo bili (oktobra) pred desetimi leti. Združenje v Sloveniji, katerega del smo tudi mi, tudi letos praznuje okroglo obletnico - 20 let. V združenju imamo 19 klubov iz cele Slovenije. Skupno število članov je preko 2500.

V našem klubu nas je 30.To smo bolniki po možganski kapi in svojci. Srečanja imamo enkrat mesečno v Zdravstvenem domu Črnomelj. Na srečanjih organiziramo razna predavanja, imamo obiske, se pogovarjamo.
Cilj oz.namen srečanj so srečanja s sebi enakimi ter pogovor z njimi.

Letos februarja nas je obiskala županja občine Črnomelj in direktorica Zdravstvenega doma Črnomelj, na kar smo ponosni. Na marčevskem srečanju pa smo članicam podarili ročno izdelane (kvačkane) rožice - za 8.marec oz. za materinski dan. V jesenskrm času organiziramo kostanjev piknik, decembra pa novoletno kosilo.

Organiziramo oz.se udeležujemo izletov - srečanj v Združenju pod imenom »klub-klubu«. V letošnjem maju so k nam prišli člani iz posavskega in dolenjskega kluba.Skupaj smo si ogledali del Bele krajine. Bili smo na štirih točkah in imeli strokovno vodstvo.

Vsako leto imamo v Združenju običaj srečanje članov vseh slovenskih klubov. Letošnji vseslovenski izlet v septembru bo organiziran v Planici s kosilom na Begunjah.

V Združenju 2x letno izdamo svojo revijo z imenom Kapnik. V tokratnem juniskem izvodu imamo objavljena dva prispevka iz našega kluba.

Pohvaliti pa moramo naše članice in člane - za srečanja spečemo pogače, sladko in slano pecivo. Za letošnje ljubilejno leto smo izdelali belokranjske pisanice in iz brezovega lesa okrogle ploščice. Na obeh primerih so podatki iz našega kluba.

V letošnjem letu smo izdali stenski koledar. Na njem so štiri naše fotografije in napis 10 let.

Sonja Imširović, predsednica Kluba CVB Zeleni Jurij Črnomelj



Tatjana Zupančič, turistična vodnica, o CVB Zeleni Jurij Črnomelj


Sonja Imširović, predsednica CVB Zeleni Jurij Črnomelj


Mojca Čemas Stjepanovič, županja Občine Črnomelj