petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

matic in katja 2 Njena.si

Matic: Nad Katjo nikoli nisem izvajal nasilja

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Novice Sevnica

FOTO: 130 let delovanja Kopitarne Sevnica

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.10.2016 11:45

Kopitarna Sevnica je s številnimi gosti od doma in iz tujine na Gradu Sevnica proslavila častitljivih 130 let neprekinjenega delovanja.

Prvo presenečenje je goste pričakalo že ob prihodu na imeniten srednjeveški grad, ki savsko dolino varuje že od 12. stoletja, tokrat pa so njegovo obzidje krasili ogromni, elegantni črni baloni z zlatim logotipom Kopitarne Sevnica. Kot uvod v pester družabni popoldan so nastopile mične dame v modrem, mažorete Društva TRG Sevnica, slovesen pečat pa je dogodku z glasbenim nastopom dal kvartet Godbe Sevnica.
Po slavnostnem nagovoru župana Sevnice Srečka Ocvirka je sledil ogled kratkega filma o Kopitarnini bogati zgodovini, s svoji glasom pa je navzoče očarala Alenka Godec.

Na grajskem dvorišču je potem sledilo pravo kulinarično popotovanje s spoznavanjem dobrot iz lokalnega okolja, za kar so imenitno poskrbeli kuharji iz Gostilne Repovž iz Šentjanža, ki ne velja zastonj za eno najboljših v Sloveniji. Po selekciji hladnih predjedi je kuharski mojster Grega Repovž s še petimi kuharji pripravil pravi »show cooking«, v okviru katerega so pripravili lokalno obarvane glavne jedi, kot so na primer sevniški burger in zorjena sevniška govedina, postrvin file in bučkini njokci, priznana okoliška vinarja s priimkoma Kozinc in Kerin pa sta goste razvajala z izbrano žlahtno kapljico.