filip flisar Svet24.si

FOTO: Ko slovenski vrhunski športniki postanejo ...

Marieke Vervoort Svet24.si

Paraolimpijka izbrala evtanazijo in se poslovila ...

mačka Dobra karma

Vsak odtenek mačjega kožuščka nosi posebno ...

nomago, avtobus Svet24.si

Šofer "zaradi varnostnih razlogov" dijakinj ni ...

ad Odkrito.si

Zdravljenje atopijskega dermatitisa je zahtevno, ...

Selena Gomez Najstnica.si

Selena Gomez v novi pesmi govori o Justinu ...

Primoz Roglic, Lora Klinc Njena.si

Primož Roglič objavil sina, s katerim sta si ...

Novice

Foto: 15 let Mešanega pevskega zbora DU Semič

Piše: RK

Čas objave:
26.11.2018 12:43

V Kulturnem Centru Semič je bilo sinoči slovesno. Mešani pevski zbor društva upokojencev Semič je namreč obeležil 15. Obletnico samostojnega delovanja.

Mešani pevski zbor društva upokojencev Semič, ki ga vodi zborovodkinja Ani Šobar Jankovič, je nastal ob 60. obletnici društva upokojencev leta 2003. Od nastanka se je v zboru zamenjalo že nekaj članov, vsi pa prepevajo z mladostnim srcem in z veseljem nastopajo na raznih prireditvah.

Doslej so nastopili tudi v Cankarjevem domu v Ljubljani in na revijah pevskih zborov, za svoje petje so prejeli tudi že nekaj nagrad. 

Na prireditvi je Javni sklad za kulturno dejavnosti OI Črnomelj zboru za 15-letno delovanje podelil priznanje, posamezniki so prijeli Gallusove bronaste značke za pet let petja v zboru, srebrne za deset in zlate za petnajst ali več let zborovskega petja.

Da gredo mladi po stopinjah starejših pa so pokazali tudi Folklorna skupina OŠ Semič iz podružnične šole Štrekljevec ter mladi harmonikarji šole harmonike Tanje Simonič. Pesnica  Sonja Štravs je v program vtkala tudi novo priložnostno pesem o zboru, program pa je povezovala Marjeta Lipar.