tina turner Odkrito.si

Tina Turner: Spregovorila o sinovem samomoru

meduza, cornwall Svet24.si

FOTO: Posneli meduzo, veliko kot človek

čuječnost 2 Petisvet.si

Stres lahko s čuječnostjo obvladujemo prav vsi

miro cerar bmw Svet24.si

Poklukar v parlamentu razkril Cerarjevo veliko ...

ceca ražnatović Svet24.si

Ceca po aferi v Albaniji: Jaz sem patriotka

paulina p Njena.si

Ljubezen na vasi: Izpadla Paulina razkrila ...

Nika Zorjan 3 Njena.si

Ta lepotica je sestra Nike Zorjan!

Novice

Foto: 15 let Mešanega pevskega zbora DU Semič

Piše: RK

Čas objave:
26.11.2018 12:43

V Kulturnem Centru Semič je bilo sinoči slovesno. Mešani pevski zbor društva upokojencev Semič je namreč obeležil 15. Obletnico samostojnega delovanja.

Mešani pevski zbor društva upokojencev Semič, ki ga vodi zborovodkinja Ani Šobar Jankovič, je nastal ob 60. obletnici društva upokojencev leta 2003. Od nastanka se je v zboru zamenjalo že nekaj članov, vsi pa prepevajo z mladostnim srcem in z veseljem nastopajo na raznih prireditvah.

Doslej so nastopili tudi v Cankarjevem domu v Ljubljani in na revijah pevskih zborov, za svoje petje so prejeli tudi že nekaj nagrad. 

Na prireditvi je Javni sklad za kulturno dejavnosti OI Črnomelj zboru za 15-letno delovanje podelil priznanje, posamezniki so prijeli Gallusove bronaste značke za pet let petja v zboru, srebrne za deset in zlate za petnajst ali več let zborovskega petja.

Da gredo mladi po stopinjah starejših pa so pokazali tudi Folklorna skupina OŠ Semič iz podružnične šole Štrekljevec ter mladi harmonikarji šole harmonike Tanje Simonič. Pesnica  Sonja Štravs je v program vtkala tudi novo priložnostno pesem o zboru, program pa je povezovala Marjeta Lipar.