franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Krško

FOTO: 3. Oldtimer Show Krško

Piše: Radio Krka

Čas objave:
31.05.2016 10:06

Z radovednostjo, nostalgijo in dobrimi občutki v srcih se je štiri-tisočglava množica obiskovalcev minulo nedeljo trla ob sveže zloščeni pločevini herojev cest iz tistih nekdanjih časov.

Na 3. Oldtimer showu 2016 pred Qlandio v Krškem, ki je bil izveden v okviru občinskega praznika in v sodelovanju z veteransko zvezo SVAMZ, se je zadnji vikend maja v sončnem nedeljskem dopoldnevu zbrala množica med 150 in 200 avtomobilov, motorjev, kombijev, avtodomov, tovornjakov in ostalih vozil z enim samim skupnim imenovalcem – oldtimerji.

Lastniki vozil, ki so prišli iz domačega kraja, bližnje okolice in vseh preostalih koncev naše dežele ter s sosednje Hrvaške, so na ogled pripeljali svoje jeklene ljubljenčke, od katerih so nekateri v pogosti uporabi, ostali pa so ljubosumno in skrbno čuvani v zaprtih prostorih ter le redko vidni željnim pogledom.

Med atraktivnimi avtomobili je bil letos zagotovo najstarejši Pontiac z delno lesenimi platišči iz davnega leta 1928, ki na pokrovu motorja ponosno nosi podobo indijančeve glave, drugi starosta pa Ford iz 1938. Težko se izbrišejo vsi za nekatere mladostni spomini na naše hrošče, Diane in slavnega »jugota«, ki so mu v najboljših časih podelili naslov »Yugo - auto decenije«. Redek okras pa si lasti Fiat 124 iz sosednje Hrvaške, ki od lanskega leta nosi podpis oblikovalca tega avtomobila iz leta 1967, Toma Tjaarde.


Med udeleženimi vozili jih je bilo kar nekaj naprodaj, tako da so si lahko stari in bodoči novi lastniki izmenjali informacije. Dogodek je otvoril predstavnik Občine Krško, popestrili pa so ga številni plesni in glasbeni nastopi ter izjemna povezovalka programa. Za dobro počutje obiskovalcev je bilo dodatno poskrbljeno z odlično hrano in hladni osvežilnimi napitki.

"Glede na zanimivost dogodka lahko s precejšnjo verjetnostjo napovemo že dogodek v prihodnjem letu, torej 4. Oldtimer Show Krško, ki se bo zopet odvijal zadnji vikend v maju," je še zapisal Peter Prašnički.