pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Brežice

Foto: "Samo proč z njimi, drugače jih bomo mi"

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.12.2016 15:37

Da slovenska zavetišča pokajo po šivih ni novica. Je pa vedno znova pretresljivo, ko se ljudje mačehovsko obnašajo do narave in živali. Zavetišče Brežice je preko Facebooka sprožilo apel za namestitev muc, ki bi živele na prostem.

Gre namreč za tako imenovane prostoživečke - odrasle mačke, ki so vajene življenja na prostem in bi jim radi zagotovili zunanje neodvisno življenje z možnostjo zavetja.
Zgodba se je pričela s klicem prostovoljca na Zavetišče - sosedje so mu postavili pogoj da jih odpelje čim prej, sicer se jih bodo znebili oni "po svoje".

Trenutno poteka odlov še dveh mačk, ki jih bodo v Zavetišču veterinarsko oskrbeli in sterilizirali. Zavetišče za njih išče namestitev na kakšni kmetiji, mogoče pri hlevu - v zameno pa bodo mačke poskrbele za odlov miši in podgan. Ob tem so zapisali, da so odprti za predloga in naprošajo javnost, naj v božičnem času ne pozabi na tiste, ki nimajo svojega glasu in jim lahko pomagamo že z malenkostjo.

Več pa v originalni objavi Zavetišča Brežice:

"IŠČEMO VARNE LOKACIJE, KAMOR BI LAHKO SPUSTILI oz. NASELILI MUCE

Nujno iščemo varne lokacije kamor bi lahko spustili divje in boječe, odrasle muce. Vsega skupaj je muc 6, v glavnem so tigraste muce.

Na zdajšnji lokaciji, kjer so bivale so postale nezaželene!
Prostovoljec, ki nas je opozoril na njih je dobil teden dni časa, da jih odpelje proč, drugače se jih bodo na lokaciji znebili po svoje (ni jim važno kam in kako gredo muce, samo da izginejo in jih tam več ne bo).
Nekaj muc je tako od danes in včeraj že v zavetišču, dve se še lovita, časa imamo 14 dni, da jim najdemo nove lokacije, kjer bo njihov nov dom. Vse muce bodo sterilizirane oz. kastrirane, razbolhane, razglistene ter cepljene.
Muce gredo lahko na novo lokacijo/dom posamično, v paru ali vse skupaj.
Iščemo lokacije, kjer bi imele muce na voljo redno prehrano ter skrivališče – na kakšni kmetiji itd., odprti smo za predloge, iskanje rešitev…

KONTAKT: 051 859 359 ali zasebno sporočilo na Veterinarska bolnica - Zavetišče Brežice ali Društvo za zaščito živali Posavje.
Prosimo pomagajte!"