IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Šentrupert

FOTO & VIDEO: V Šentrupertu največji srednjeveški spektakel

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.06.2016 08:51

Pred prihajajočim največjim srednjeveškim spektaklom v Sloveniji doslej, Srednjeveškem festivalu Šentrupert, so danes izvedli prikaz pestrega septembrskega dogajanja na Dolenjskem. Predstavitev je bila na Barbovi graščini na Veseli gori pri Šentrupertu na Dolenjskem.

Organizator festivala Miha Petrič iz podjetja Srednjeveški Park Šentrupert, ki pripravlja prireditev, je predstavil program, nato pa so bili novinarji priča srednjeveškemu življenju in bojevanju ter navijali za svojega viteza v avtentični bitki s pravimi meči in topovi. Bitki je sledila srednjeveška pojedina, tista prava – z rokami. Novinarji so se lahko lahko preizkusili tudi v streljanju z lokom in poprijeli za oster viteški meč.

Prikaz srednjeveškega utripa je ponudil delček jesenskega dogajanja, ki bo v soboto, 3., in nedeljo, 4. septembra, združil več kot 200 udeležencev iz Slovenije, Italije, Slovaške, Hrvaške in Madžarske. Pomerili se bodo v velikem boju, napadli grad in streljali celo s katapulti in topovi, bitka pa bo potekala na kar 50.000 m2. Vitezi bodo tekmovali tudi v spretnostnem jahanju, sekanju turških glav in streljanju z lokom v galopu. V lokostrelskem dvoboju se bodo preizkusili tudi znani Slovenci, med drugim raper, igralec, komik in prevajalec Boštjan Gorenc – Pižama, glasbenik, gledališki improvizator in komik Andrej Težak – Tešky, boksar Dejan Zavec in pevka Ines Erbus.


Največji srednjeveški spektakel v Sloveniji se bo prvi dan zaključil z nočno bitko, nepozabno ognjeno predstavo in zabavo, ki bo lahko navdušila kar 15.000 obiskovalcev. Vstopnice so že v prodaji na prodajnih mestih Eventima.

Organizator spektakla iz podjetja Srednjeveški Park Šentrupert Miha Petrič - pogovor


Brez opisa