državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice Velike Malence/krška vas

FOTO: 'Prihaja' pločnik na cesti Krška vas-Velike Malence

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.07.2016 09:04

Ena od pomembnih temeljnih nalog občine Brežice je skrb za prometno varnost vseh udeležncev v prometu. Občina redno vzdržuje ceste in pločnike, letos pa tudi nadaljuje gradnjo pločnika na cestnem odseku Krška vas-Velike Malence, kjer bo zaradi dotrajanosti sanirano tudi vozišče, saj želi občina izboljšati prometno varnost na tem odseku.

Vrednost celotne investicije gradnje pločnika in sanacije dela ceste znaša dobrih 194.500 evrov. Dela, ki se bodo izvajala na terenu, zajemajo izgradnjo pločnika v dolžini 600 m (širine 1,5 m) z opornimi zidovi na mestih večjih brežin in sanacijo ceste v dolžini 800 m (predvsem preplastitev) ter kamnito zložbo na mestih, kjer se vozišče poseda. Dela bodo potekala na trasi od območja pod pokopališčem na Velikih Malencah do območja pred križiščem z mostom v Krški vasi.

Izvajalec del, ki je bil kot najugodnejši izbran v postopku javnega naročanja in s katerim je Občina podpisala pogodbo, je KOP Brežice d. d.. Dela se bodo pričela v drugi polovici meseca avgusta in bodo trajala do konca meseca maja prihodnje leto. Pred leti je bil interventno že zgrajen del pločnika, opravljene so bile tudi obširne arheološke raziskave. Ob morebitnih dodatnih najdbah se bo čas izvedbe lahko podaljšal, saj bo gradnja pločnika potekala po arheološko bogatem območju.