pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Krško

FOTO: 5-letni Din iz Krškega med svetovno elito

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.11.2017 14:05

V Dubaju je bilo v soboto 3.mednarodno tekmovanje v hitrostnem računanju na abakus, ki so se ga udeležili otroci z vsega sveta. Med njimi je bil tudi 5-letni Din Mujakić iz Krškega.

Posavski Brainobrainovec 5-letni Din Mujakić se je na tekmovanju odrezal odlično. Domov je prinesel najvišje možno priznanje – pokal.

Na tekmovanju so skušali otroci v 3 minutah pravilno rešiti čim več računov. Na nižjih stopnjah so računali na abakus, otroci na višjih stopnjah pa s pomočjo mentalne aritmetike - abakus v mislih. Tekmovanje je potekalo v več skupinah, glede na starost in osvojeno stopnjo metode Brainobrain.

Kaj je Brainobrain?

Brainobrain je eden najbolj uspešnih izobraževalnih programov, ki že vrsto let uspešno spreminja življenja otrok po vsem svetu. Ima več kot 600 uspešnih licenciranih centrov po vsem svetu, več kot 100 tisoč vključenih otrok. Njegov cilj je, da otrok povsem prebudi svojo genialnost in doseže višje življenjske cilje, z uporabo vseh svojih miselnih sposobnosti.

Brainobrain v Sloveniji

Gre torej za metodo učenja, ki je tudi v Sloveniji prisotna že od leta 2014. Vse več staršev vpisuje otroke v program. Zakaj? Ker ima Brainobrain program dva pomembna, poglavitna cilja: celosten razvoj otroških možganov in razvoj otrokove osebnosti. Celosten razvoj možganov dosegajo z edinstveno kombinacijo računanja na abakus in metodologijo VAK. Razvoj osebnosti pa z določenimi NLP tehnikami, ki so integrirane v program. Brainobrain torej razvija intelekt in osebnost pri otrokih, starih od 4 do 14 let in lajša učenje. Otroci s pomočjo programa razvijejo izjemno koncentracijo, fokus, domišljijo in ustvarjalnost. Razvija pa tudi otrokovo osebnost, in sicer pozitivno samopodobo, odločnost, vztrajnost, odgovornost, solidarnost ipd.