Premiera filma Pero Lovšin, žena Darja in sin Matej Odkrito.si

Darji Lovšin bilo vsega dovolj in se je odselila

marbella ibarra twitter Svet24.si

Umorjena starosta ženskega nogometa

horoskop Petisvet.si

To nas čaka do konca leta 2018!

FOTO2 Stanovanje Moste Svet24.si

FOTO: Bi za to stanovanje v Ljubljani plačevali ...

Kate Middleton Svet24.si

Kleopatra je rada zvrnila kozarec rujnega, Kate pa...

ariel winter Najstnica.si

Smrt v seriji Moderna družina?

henrik1 Njena.si

Henrik osupnil z neverjetnim napredkom!

Novice Šentjernej

FOTO: 55 let Šentjernejskega okteta

Piše: A.P.

Čas objave:
06.12.2017 13:24

Šentjernejski oktet, eden najstarejših oktetov v Sloveniji, je v Kulturnem centru Primoža Trubarja v soboto pripravil letni koncert ob 55-letnici pevskega ustvarjanja.

Zato je bil njihov decembrski koncert še bolj slovesen. Oktet se je ponovno odlično izkazal, saj so skozi pesmi številnim obiskovalcem v dvorani pričarali harmonijo zvokov in lepote slovenskih in tudi tujih pesmi. Pevci, ki delujejo pod umetniškim vodjem Andreja Resnika, so z ubranim večglasnim petjem znova navdušili občinstvo v polni dvorani Kulturnega centra Primoža Trubarja. Skozi koncert so lahko spoznali delovanje okteta v vseh 55 letih. Koncert so pričeli s prvo in končali z zadnjo kitico Šentjernejske himne. V prvem delu so prepevali stare slovenske pesmi, s katerimi je začela prva generacija okteta, sledil je sklop pesmi, ki so jih prepevali v poznih 90-ih letih prejšnjega stoletja in v vstopu v novo tisočletje. Za zaključek so izbrali večno zimzelene melodije in melodije znanih narodno zabavnih pesmi. Na citrah jih je spremljala citrarka Marjetka Radešček. Številno občinstvo je uživalo tudi v nastopih gostov, domačinke nadarjene pevke Eve Gorenc, pevcev prijateljskega okteta Zavodnje iz Šoštanja ter godalnega kvarteta. Nastopajoče in zbrane v dvorani je v imenu občine pozdravil direktor občinske uprave Občine Šentjernej Samo Hudoklin.  Dejal je, da je Šentjernejski oktet resnično pravi zaščitni znak in ambasador občine ter jim čestital za lepo obletnico. Pohvalil jih je za številne nastope, predvsem domače, saj skoraj ni dogodka, kjer ne bi nastopili.

»Pevcem: Francu Hudoklinu, Davidu Zalokarju ,Tomažu Hosti, Darinku Makovcu, Srečku Šuštaršiču, Stanetu Švalju, Mateji Črnila in Jožetu Jamniku se za čudovit koncert iskreno zahvaljujemo in jim želimo še obilo umetniškega ustvarjanja, plodnega in ubranega petja,« so sporočili s šentjernejske občine.

Čaroben in doživet večer se je zaključil ob kozarčku najboljšega cvička, kralja cvička Gregorja Štembergerja in odličnih poticah iz različnih koncev Slovenije. V Kulturnem centru Primoža Trubarja se je namreč odvijalo tudi 3. državno ocenjevanje potic in razstava, ki so jo organizirale članice Društva kmetic Šentjernej.