Prijatelji Svet24.si

Se vračajo Prijatelji?

opravljanje Dobra karma

Nova epidemija: obrekovanje in obremenjevanje s ...

meghan-see Svet24.si

FOTO: V 17 mesecih več kot prepolovila svojo ...

cisterna, viadukt malence Svet24.si

Znano, zakaj je tovornjak prebil ograjo in padel z...

Alfi Nipič ponovno hospitaliziran Dobra karma

Bolnemu Alfiju Nipiču 16.000 Slovencev izrazilo ...

RENE ŠANTIĆ Njena.si

Razkrili, kakšen fotograf je v resnici Rene ...

Gašper Rifelj Njena.si

Gašper Rifelj sporočil žalostno novico

Novice Nm

FOTO: 6. PungArt 2013 se je začel

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.04.2013 08:17

V Metliki se je začel 6. PungArt 2013. Dvodnevni festival, ki slovi kot začetnik vsakoletne open-air sezone v Sloveniji! V ozračju so emocije, narodna zavest, upor, upanje, nostalgija po ex-Yugi in 80-ih.

Pridne roke številnih prostovoljcev, neustavljiva ekipa mladih iz metliškega Kulturno-umetniškega društva Plac, zadnjih 5 let več kot 20 bendov različnih glasbenih žanrov iz Slovenije, ex Yuge in tujine, na tisoče ljudi iz vseh koncev in krajev ter nepojemljiva energija! Zakaj bi se zgodba tukaj končala?

PungART 2013 je okno glasbene retrospektive v družbeno-kritičnem repertoarju, ki prebuja zaspance in združuje nasprotne pole!

Prvi večer so nastopili:

Sedukt (Novo mesto, Si) Kitarske solaže + ritem bobnov + bas linija = perspektivni punkrockovski alternativci. Zelo hrupen garažni trio!

Indust-Bag (Metlika, Si) Zibelka jugoslovanskega punka in poganjalski stroj novega vala. Letnik 1979 ovekovečen v Outsiderju. Brez provokacij in 100 dB ne bo šlo! Oi!

Atheist Rap (Novi Sad, Srb) Punk-rock brezkompromisna unija. Prepoznavni od Vardara pa do Triglava.Univerzalni balzam za uporniško dušo in trn v peti skorumpirane elite!

Brkovi (Zagreb, Hr) Rušilci predsodkov, ki odmikajo plašnice z oči. Kamen spotike za skeptike.

Balkanski esperanto – punkfolkwellness z masažo heavy metala!

Danes zvečer bodo nastopili:

21:00 BTK (Stična, Si) Punkrockerski stil z melodičnimi rifi, podprt z večglasnim energičnim petjem. Telepatsko podajanje miselnosti o lajfu!

22:15 Karmakoma (Krško, Si) Elektična mešanica: rock + elektronska glasba + dubstep ritmi + raskav vokal. Občutek, ko te po komi udari še karma!

23:30 Psihomodo Pop (Zagreb, Hr) Fenomenalna kultna punk-rock atrakcija pušča globoko sled brezčasnosti v glasbeni zgodovini ex-Yuge.

01:10 DJ Bošti Glasbena podlaga noči in prijetna zvočna kulisa za tiste, ki zmorejo in tiste, ki spijo v okoliških hišah. Slovo PungArt-u 2013!

Darko Zevnik, župan Metlike o festivalu