nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Bistrica ob Sotli

FOTO: Na občnem zboru so se zbrali vinogradniki Bistrice ob Sotli

Piše: S.B./M.K.

Čas objave:
28.01.2019 19:49

Vinogradniki Bistrice ob Sotli so se v soboto, pod taktirko ponovno izvoljenega predsednika Blaža Črnelča zbrali na rednem občnem zboru vseh članov, ki jih je v društvu trenutno s pridobljenim novim podmladkom več kot 50. Društvo sicer deluje že več kot 25 let.

Vinogradniki BoS 1.jpg
Vinogradniki Bistrice ob Sotli
S.B.

Poleg članov so se občnega zbora udeležili župan Franjo Debelak, predsednik Zveze društev vinogradnikov in vinarjev Slovenije - Vinis Slavko Toplišek, ki se v slovenskem prostoru aktivno ukvarja s problematiko malega vinogradnika in prodaje. Toplišek pravi: "Zakonodaja je toga. Biti pa moramo praktični, če želimo vplivati na razvoj kmetijstva in se izogniti poceni uvozom, naše vinogradnike pa s tem nespoštljivo zavračati na trgu." Gostje večera pa so bili tudi predstavniki drugih pobratenih vinogradnih društev in občin, saj sta člane nagovorila tudi Tadej Baškovič in župan iz Krapinsko-Zagorske županije Robert Šplajta, ki iz Kumrovca redno z dogodki sodeluje z vinogradniki.

DSC_5337.jpg
Vinogradniki Bistrice ob Sotli
S.B.

Poleg izvolitve Blaža Črnelča, da zasede ponovni mandat in potrditve načrta za letos, ko bodo vinogradniki znova obrezali vinsko trto, pobirali vzorce, sodelovali na salamijadah in drugih dogodkih, se v Bistrici ob Sotli obeta obuditev Petrovega, nikoli pa vinogradniki ne pozabijo biti dobrodelni. Letos bodo svoje aktivnosti na dobrodelnem področju namenili za Majdo Jorše iz Sladke gore, ki ji je zgorela cela domačija. Gospa je zelo aktivna v številnih društvih, zdaj pa tudi ona potrebuje pomoč, zato so se odločili, da bodo letos pomagali njej.