zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Kočevje

FOTO: 74 Tomosovih motorjev na kupu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.08.2016 05:05

V Črnem Potoku pri Kočevju je v soboto popoldne dišalo po bencinu. Na 2. Tomos pikniku se je namreč zbralo 74 ljubiteljev teh starodobnikov, ki so se na piknik odpravili iz 7,5 kilometra oddaljenega Kočevja, pred odhodom pa naredili še krog po mestu ob Rinži.

Pobudniki piknika so bili tudi tokrat vaščani Črnega Potoka, ki imajo v lasti kar nekaj Tomosovih motornih koles in se z nostalgijo spominjajo časov, ko so mopedi veljali za enega boljših prevoznih sredstev. Skorajda pozabljeni mopedi, ki dosegajo hitrosti do 50 km/h, pa so zadnje čase znova prišli v modo, saj jih uporablja vse več mladih. Eden od udeležencev sobotnega piknika Marko Vovk je pred startom vožnje na zbirnem mestu v Kočevju pojasnil, zakaj se rad vozi s Tomosovim motorjem. (poslušaj izjavo)

Vaško društvo Črni Potok-Zajčje Polje, ki je, kot trdijo njihovi člani, organiziralo avtomatično najboljši zbor za Tomose, je pripravilo še vzdržljivostno dirko, spretnostno vožnjo in poskrbelo za zabavo. TOMOS je sicer kratica, ki označuje Tovarno motornih koles Sežana. Ta je bila ustanovljena leta 1954, leto kasneje pa so v njej izdelali 137 motorjev tipa Tomos Puch SG 250, 124 skuterjev RL 125 in sto mopedov.




Udeleženec piknika Marko Vovk - izjava