stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Novo mesto

FOTO: Dijaka Šolskega centra odlična na Olimpijadi poklicev

Piše: ŠC Novo mesto, Srednja gradbena, lesarska in vzgojiteljska šola

Čas objave:
27.01.2020 08:34

V sklopu sejma Informativa na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, je bila prejšnji konec tedna Olimpijada poklicev Sloveniaskills. Gre za tekmovanje v različnih poklicih in služi kot predizbor za Olimpijado poklicev Euroskills.

mizar, mizarji-pri-delu
Mizarji pri delu
Foto: Šolski center Novo mesto

Na predizboru Sloveniaskills so mladi dijaki, študentje in že zaposleni, tekmovali v posameznih poklicnih panogah, in sicer v aranžerstvu, mehatroniki, IKT, cvetličarstvu, kamnoseštvu, strežbi, kuharstvu, slikopleskarstvu ter lesarstvu. Tekmovanje je organiziral Center za poklicno izobraževanje RS Slovenije.

Zmagovalec v posamezni poklicni panogi bo zastopal Republiko Slovenijo na sedmem bienalnem Euroskills, ki ga bo v sredini septembra 2020 gostil avstrijski Gradec. Šolski center Novo mesto, Srednjo gradbeno, lesarsko in vzgojiteljsko šolo, sta v panogi lesarstvo zastopala dva dijaka.

mizar, mizarji-pri-delu
Mizarji pri delu
Foto: Šolski center Novo mesto

Dijak 3. letnika lesarskega tehnika Tilen Verderber je v panogi stavbni mizar zasedel odlično 2. mesto in je za zmagovalcem iz Srednje šole za lesarstvo Škofja Loka zaostal za samo nekaj desetink točke. Njegov sošolec Gregor Šterk pa je v panogi pohištveni mizar zasedel solidno 5. mesto.

V obeh kategorijah je nastopalo pet srednjih lesarskih ter višjih šol. Oba dijaka sta se intenzivno pripravljala na tekmovanje v šolskih delavnicah Šolskega centra, pod mentorstvom Mateja Hočevarja ter Mihaela Goršeta. Slednji bo tudi mednarodni sodnik na Euroskills tekmovanju v Gradcu v kategoriji stavbni mizar.