901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Novo mesto

FOTO: Jubilantom podelili priznanja, zaloge krvi so nizke

Piše: OZRK Novo mesto

Čas objave:
07.07.2020 13:01

Območno združenje Rdečega križa Novo mesto, je z Občino Škocjan, v četrtek, 2. julija pripravilo prvo letošnjo podelitev priznanj petnajstim krvodajalcem jubilantom, ki so prejeli priznanja za 10-krat, pa vse do 100-krat darovano kri.

Stokratnik je bil tokrat Alojz Lindič iz Klenovika. Krvodajalce so ob prijetnem programu in pogostitvi nagovorili in jim čestitali župan Občine Škocjan Jože Kapler, strokovni sodelavec za krvodajalstvo RKS Boštjan Novak, predstavnica Centra za transfuzijsko dejavnost Novo mesto Irena Pust in predsednica krajevne organizacije Rdečega križa Škocjan Gabrijela Kovač. Vsi so se strinjali s tem, da so krvodajalci izredno pomembni, da število odvzemov na Dolenjskem presega slovensko povprečje in da imajo veliko krvodajalcev, ki so presegli število odvzemov sto.

Podelitev priznanj krvodajalcem3.JPG
Podelitev priznanj krvodajalcem
Foto: OZRK NM

Jubilantom iskreno čestitajo, hkrati pa vabijo vse krvodajalce, da po predhodni najavi na 01/54 38 340 (Center za transfuzijsko dejavnost Novo mesto), pridejo na odvzem krvi, ker so zaloge nizke. Vabijo vas tudi na naslednjo terensko krvodajalsko akcijo, ki bo v četrtek, 23. julija 2020, od 8. do 12. ure, v OŠ Žužemberk. Tudi na to krvodajalsko akcijo naj se darovalci krvi prijavijo po telefonu.