nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Brežice

FOTO: Aktivni dijaki ambasadorji na brežiški Ekonomski in trgovski šoli

Piše: Mojca Ogorelc

Čas objave:
28.02.2020 08:33

Ekonomska in trgovska šola Brežice kot prva posavska srednja šola tretje leto sodeluje v evropskem projektu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta in Evrošola.

Vsebine in aktivnosti programa projekta so namenjene ozaveščanju mladih o Evropi in evropski demokraciji, pridobivanju znanj o Evropski uniji (EU) ter usposabljanju za aktivno državljanstvo. Novembra so se udeležili Evrošole v Strasbourgu, kjer so se mladi Evropejci preizkusili v aktivni vlogi evropskih poslancev na simulaciji zasedanja Evropskega parlamenta. Na srečanju se je zbralo 400 mladih iz vseh držav članic EU.

Projekt Šola ambasadorka Evropskega parlamenta in Evrošola so dijaki ambasadorji uspešno predstavili na informativnih dnevih, 14. in 15. 2. 2020 na Ekonomski in trgovski šoli Brežice. Za udeležence in bodoče dijake so pripravili evropski kotiček, kjer so jim predstavili namen in različne aktivnosti projekta. Predstavitev so popestrili z nagradno igro o poznavanju EU, ki so jo pripravili v sodelovanju z Informacijsko pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji. Udeleženci nagradnega kviza so pokazali odlično poznavanje EU. Ambasadorji so zelo lepo uredili evropski kotiček, predstavili projekt ter suvereno izvedli nagradni kviz.