pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Jelševnik

FOTO: Blagoslov mozaika v kapeli na Jelševniku

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.07.2016 15:04

Vaščani Jelševnika so imeli včeraj v kapeli blagoslov mozaika. Kapela je bila na željo prednikov družine Turk zgrajena v zahvalo za srečno potovanje v Ameriko, pred nekaj leti pa obnovljena. Mozaik je blagoslovil črnomaljski kaplan Tomaž Maras, spremljali so ga še gospod župnik Peter Kokotec in Jože Pavlakovič iz Starega trga ter diakon Peter Kovač iz Kranja.

Mozaik je oblikoval in izdelal Pater Marko I. Rupnik in Centra Aletti, znan po številnih mozaikih po svetu, še najbolj pa izstopajo mozaiki v Lurdu, Fatimi in Vzhodni Evropi. Mozaik prikazuje dogodek, ko se Peter z obema rokama oklene Jezusove roke v neurju.

"Veseli in hvaležni smo, da našo kapelo Lurške matere božje krasi njegova mojstrovina. Zahvaljujemo se tudi dobrotnikom, ki so financirali izdelavo, vnukinjam Milki in Mariji Turk." je zapisala Andreja Verderber.


Po blagoslovu je navzoče pozdravila županja občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič in pohvalila nastalo umetnino. Povedala je še, da je ta mozaik tudi na nek način povod v večji projekt v cerkvi Sv. Petra v Črnomlju in da bo Črnomelj najverjetneje dobil še kakšnega. Druženje vaščanov in ostalih gostov so popestrili mladi glasbeni talenti Tina Pavšič, Tilen Verderber in Žan Vogrin. "Zahvaljujemo se tudi lovcem za meso za golaž, Jožetu Žuglju za organizacijo ter vsem gospem za domače dobrote."