franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

FOTO: Carji zaključili projekt

Piše: R.K.

Čas objave:
27.09.2019 10:01

V Valvasorjevi knjižnici Krško so s slovensko pisateljico, pesnico in pravljičarko Anjo Štefan zaključili letošnji projekt ''Kdor bere, je car!''

Minuli torek je na Mladinskem oddelku Valvasorjeve knjižnice Krško potekala 7. zaključna prireditev za vse mlade bralce, ki so sodelovali pri projektu 'Kdor bere, je car!'.


Tudi v letošnjem letu je 'Car' vabil k prebiranju zabavnih in hkrati kvalitetnih otroških in mladinskih leposlovnih knjig. Projekt z leti zelo lepo raste in se razvija in tako vsako leto v knjižnici uspejo povabiti medse več mladih bralcev. Letos ji je bilo kar 112! Nagradili so jih z zaključno prireditvijo ter z nagradami, ki so jih pripravili s pomočjo donatorjev.


Na prireditvi je po uvodnem pozdravu direktorice knjižnice Urške Lobnikar Paunović otroke in starše nagovorila tudi podžupanja občine Krško, gospa Ana Nuša Somrak. Poudarila je velik pomen branja in povedala, da jo veseli, da se je projektu pridružilo toliko mladih bralcev, saj se s tem dviga raven branja v občini. Občina Krško kot branju prijazna občina tako z veseljem pozdravlja lokalne projekte, ki so usmerjeni v promocijo branja. Ker pa letošnji zaključek projekta sovpada z nacionalnim mesecem skupnega branja, smo se tako v branju povezali tudi širše, na nacionalni ravni.


Glede na to, da 'car' praznuje že 7 let in je sedmica pravljično število, so tokrat povabili v goste znano slovensko pravljičarko Anjo Štefan. Pravljic, pravijo, ni nikoli preveč. Znani indijski rek pravi: ''Dokler so otroci majhni, jim dajaj korenine, da poženejo. Ko postanejo malce večji, jim daj peruti, zato jim veliko pripoveduj o lepem in čudežem – to so pravljice.'' Lepo in čudežno pa ugaja tako otrokom kot tudi odraslim. Gospa Anja je obiskovalcem s svojim božajočim glasom dala peruti in nas z njimi ponesla v pravljične svetove. Vsi, najmlajši in tudi malce manj mladi so ji z zanimanjem prisluhnili, za konec pa skupaj zapeli še pesmico. Preživeli so res prijetno popoldne in pravljično zaključili to sezono.