franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Brežice

FOTO: Dan Fakulteta za turizem Brežice

Piše: Fakulteta za turizem, M.K.

Čas objave:
21.12.2018 07:56

Brežiška Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru je v ponedeljek, 17 decembra, praznovala 9. obletnico svojega obstoja.

DSC00612_5.JPG
Dan Fakultete za turizem Brežice
Fakulteta za turizem

Proslavili so jo s prireditvijo v fakultetni avli. Podelili so priznanja najboljšim študentom, pedagogu in diplomantu fakultete.

DSC00570_1.JPG
Dan Fakultete za turizem Brežice
Fakulteta za turizem

Lep uvod v prireditev so naredili učenci Glasbene šole Brežice s svojimi glasbenimi točkami. Nato je dekan izr. prof. dr. Boštjan Brumen v svojem govoru poudaril pomembnost in prispevek vsakega študenta, saj le z njimi ustanova raste, tako po velikosti, kot tudi po kakovosti.

DSC00597_4.JPG
Dan Fakultete za turizem Brežice
Fakulteta za turizem

Dekan je, ob spremljavi slik in ob izvirnih izjavah sošolcev nagrajenih, podelil nagrade za najboljše študente preteklega študijskega leta. Študenti, ki so v študijskem letu 2017/18 dosegli najvišje povprečje ocen svojega letnika so: Ilina Gjorgjievska, Nikola Stanković, Saša Kancler, Anja Lukan, Martina Senekovič, Petra Mikulčić in Alenka Valentinc.

DSC00596_3.JPG
Dan Fakultete za turizem Brežice
Fakulteta za turizem

Najvišjo nagrado Fakultete za turizem, Zeleni kompas za leto 2017, je prejel Janko Virant. Omenjeno nagrado vsako leto podelijo najboljšemu diplomantu, ki je bil v času študija vsestransko aktiven ter tako pomembno prispeval k prepoznavnosti fakultete in univerze na lokalni, regionalni ter mednarodni ravni. S tem želijo spodbuditi kvalitetno študijsko, raziskovalno in drugo delo študentov, ki prispeva k strokovni in osebnostni rasti študentov ter k ugledu fakultete kot izobraževalne in raziskovalne organizacije.

Po mnenju Študentskega sveta Fakultete za turizem, ki temelji na izvedeni študentski anketi, je nagrado za najboljšega pedagoga Fakultete za turizem za preteklo študijsko leto prejela doc. dr. Andreja Trdina.

Prireditev se je zaključila s skupnim fotografiranjem in prijetnim neformalnim druženjem nagrajencev in gostov prireditve. Fakulteta za turizem je od svojega nastanka postala pomemben del lokalnega okolja, zato se še posebno veselijo naslednjega leta, ko bo fakulteta praznovala 10. obletnico svojega obstoja.