franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Bizeljsko

FOTO: Degustacija in ocenjevanje vin

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.05.2013 21:59

Društvo vinogradnikov Bizeljsko je po nekajletni prekinitvi znova pripravilo degustacijo in ocenjevanje vin.

Razglasitev in podelitev diplom bo v 17. maja na tradicionalni prireditvi Solta-Sutla v Gostilni Šekoranja na Bizeljskem. Predvsem domačini iz bizeljsko sremiškega okoliša, nekaj pa tudi iz sosednje Hrvaške, so prinesli 120 vzorcev vin, je povedal letos izvoljeni predsednik društva Blaž Zagmajster in poudaril, da v vmesnem času niso mirovali, saj so dosegli tradicionalno poreklo bizeljčana PTP (priznano tradicionalno poreklo).

Petčlanski ocenjevalni komisiji je predsedoval dr. Mitja Kocjančič, člani komisije so bili še Janez Šekoranja, Milena Rožman, Miha Balon in Adi Brod. Dr. Kocjančič je izrazil veselje ob obuditvi ocenjevanja in pohvalil prizadevanja društva ter lanski letnik označil kot izredno kakovosten. Kot je dejal, so bila vina kvalitetna, izločenih vzorcev minimalno, vidi se vložen trud in napredek minulih let, število vrhunskih vin pa zelo visoko. Komisija je bila po njegovih besedah presenečena nad bizeljčanom PTP in sortnimi vini, rdeča sortna vina, med njimi frankinja, je pokazala vrhunsko kakovost.


Komisiji so na degustaciji pomagali še Barbara Brglez Beričnik, Andrej Berkovič, Aleš Balon in Blaž Zagmajster ter Boštjan Lipej, kot prostovoljki pa sta sodelovali tudi Tea in Lea Berkovič, ki sta ocene sproti vnašal iv računalniški program. Predsednik društva Zagmajster je dejal, da se bodo potrudili in nadaljevali z ocenjevanjem vin na Bizeljskem.

Blaž Zagmajster o ocenjevanju vin