zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Novice Novo mesto, Krško

FOTO: Digitalno dirkaško prvenstvo [reys] se nadaljuje v Novem mestu in Krškem

Piše: A1

Čas objave:
25.09.2018 10:14

Od včeraj pa vse do 29. septembra se v Qlandiji v Novem mestu nadaljuje prvo digitalno dirkaško prvenstvo [reys], ki bo pod okriljem podjetij Huawei in A1 Slovenija v nakupovalnih središčih večjih slovenskih mest potekalo vse do letošnjega decembra.

Simulator [reys] bodo lahko vsi dirkaški navdušenci preizkusili ob različnih terminih v večjih slovenskih mestih in se v dirki na čas pomerili v slovenskem prvenstvu, ki se bo zaključilo 8. decembra v nakupovalnem centru Citypark Ljubljana – BTC. Iz Novega mesta se [reys] seli v Qlandijo v Krško, kjer bo prvenstvo potekalo od 9. do 13. oktobra.

A1 Huawei Reys avg 2018 - Photo Ziga Intihar-105.jpg
A1 Huawei Reys
Z.I.
Vseslovenska digitalna dirka je uvod doživela konec avgusta v ljubljanski Supernovi. »Simulator [reys] je priložnost, ki je navdušenci nad hitrostjo ne smejo zamuditi. Tako z gibanjem kot s podajanjem informacij ponuja resnične občutke in doživetje prave dirke. Organizatorji se veselimo dirkaških bojev med vsemi slovenskimi adrenalinskimi navdušenci in resnično nas zanima, v katerem delu naše države živijo najbolj nadarjeni dirkači,« je o adrenalinski dirki novih dimenzij povedal Matevž Šmalc, direktor za upravljanje blagovne znamke in izkušnje v A1 Slovenija.


200-kilogramska konstrukcija jekla in aluminija s tremi velikimi monitorji uporabnika s simulacijo hitre vožnje kar najbolj približa resničnemu doživetju. Voznik se usede v dirkaški sedež OMP, opremljen z varnostnimi pasovi, kot v pravih dirkaških avtomobilih, položi stopala na stopalki za plin in zavoro ter obdan s tremi 49-palčnimi visoko-resolucijskimi 144 Hz zasloni LED ter vrhunskim ozvočenjem lahko začne prvovrstno dirkaško izkušnjo. Simulator ne simulira samo vožnje, ampak z gibljivo konstrukcijo v šestih diagonalah prinaša tudi pravi občutek vožnje.

»V podjetju smo strastni privržencih digitalnih stvaritev, tehnologije in adrenalina. Ker je motošport v Sloveniji relativno težko dostopen, smo se odločili, da združimo naše strasti v najmodernejši dirkaški simulator ter tako doživetje dirkanja približamo vsem. Vsi detajli simulatorja [reys] so dodelani do potankosti z enim samim ciljem: doživeti karseda realno izkušnjo drvenja v dirkalniku, kar nam je sodeč po prvih odzivih odlično uspelo,« je dejala Kim Gomilšek, vodja projekta pri [reys].

A1 Huawei Reys avg 2018 - Photo Ziga Intihar-169.jpg
A1 Huawei Reys
Z.I.

»Veseli me, da lahko sodelujemo pri projektih, ki pripomorejo k prepoznavnosti blagovne znamke Huawei in še dodatno izpostavijo naše kakovostne telefone. Zagotovo ste pred kratkim zasledili novico, da smo globalno zasedli drugo mesto med proizvajalci pametnih telefonov in s tem prehiteli enega naših največjih konkurentov. Naša pot se tukaj ne konča in če se izrazim današnjemu dogodku primerno, skupaj z vami ''dirkamo'' proti številki ena,« je povedal Samo Podobnik, vodja prodaje pri Huawei Slovenija.

Več o samem tekmovanju, informacije o najboljših voznikih, predvajanje dirk v živo in druge dirkaške zanimivosti so zbrane na posebni spletni strani reys.si, kjer bodo na razpolago tudi vsi ključni podatki o terminih, lokacijah in sodelovanju. Do konca leta bomo med tedenskimi in mesečnimi zmagovalci dobili najhitrejše voznike dirkaškega simulatorja [reys], ki bodo za nagrado preživeli dan na pravem dirkališču in izkusili vožnjo v pravem dirkalniku.