julia w Svet24.si

Med grmičevjem našli truplo 28-letne Julie

dusica-cicigoj Dobra karma

Osebna izpoved: "Dušila sem se v napadih panike!«

ovca Maggie Svet24.si

FOTO: Ne begu 20 kilogramov volne, Maggie se že ...

porenta01 Svet24.si

82-letni Frančišek iz okolice Škofje Loke že ...

horoskop_astrologija_zodiak Dobra karma

Popolna energijska napoved od 15. do 21. novembra ...

helena blagne Njena.si

Takole v oprijeti obleki zapeljuje Helena Blagne

alenka kozolc Njena.si

Po težki bolezni se vrača Alenka Kozolc

Novice Bela krajina

FOTO: Dijaki in šolarji za čistejšo Kolpo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.04.2013 11:05

V okviru akcije Eko Kolpa 2013 je potekala mednarodna čistilna akcija čiščenja mejne reke Kolpe od Osilnice do Broda na Kolpi s čiščenjem pritokov in izvedbo kemijske, biološke ter fizikalne analize na dolžini okoli 50 kilometrov.

Akcijo sta pripravili turistično športno društvo Kostel ter društvo Udruga Kupa, iz Broda na Kupi, ki sta pred osmimi leti dala pobudo za skupni projekt; letos se jim je pridružilo tudi turistično društvo Kočevje. V akciji je sodelovalo več kot 300 učencev in dijakov iz Osnovne šole ob Rinži, Gimnazije in srednje šole Kočevje ter dijakov srednjih šol in gimnazij iz Reke in Zadra. Pridružili so se jim tudi potapljači in rafterji.

Kolpa je v tem delu zelo čista, za kar imata največ zaslugi dejavni društvi. Smeti je bilo zelo malo, je poudarila Darja Delač Felda, ravnateljica OŠ ob Rinži.

"V osmih letih je to najbolj množična akcija, saj smo takrat začeli le s 50 udeleženci, danes pa se jih je ob Kolpi zbralo že okoli 300. Najpomembnejše pa je, da smo danes sosedje skupaj na mejni reki, kjer Schengen počasi popušča in odhaja," je dejal Davorin Klobučar, predsednik Udruge Kupa.