stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Brežice

FOTO: Diplomatski zbor obiskal Brežice

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.03.2013 08:27

Župan občine Brežice Ivan Molan je v mesecu marcu sprejel predstavnike diplomatskega zbora, in jim predstavil občino Brežice ter njene razvojne potenciale. V sklopu obiska je 10 veleposlanikov obiskalo Fakulteto za turizem, podjetje INO Brežice d.o.o., Posavski muzej Brežice, Klet penin Istenič in Terme Čatež d.d. – grad Mokrice. Gostje so ocenili, da so urejenost občine, čisto okolje in narava pomembni dejavniki pri razvoju turizma.

Članice in člani diplomatskega zbora so v prostorih Fakultete za turizem prisluhnili predstavitvi fakultete in Občine Brežice, s poudarkom na priložnostih z a mednarodno sodelovanje na področju podjetništva in turizma. Seznanili so se tudi s projektom logističnega centra Feniks ob letališču Cerklje ob Krki in obiskali podjetje INO Brežice d.o.o. iz Krške vasi.

V drugem delu obiska so veleposlaniki okusili delček turistične ponudbe v občini. Obiskali so Posavski muzej Brežice, kjer so si obnovljene freske v Viteški dvorani ogledovali ob zvokih citer nadarjenih učenk Glasbene šole Brežice Eme in Anamarije Agnič. Diplomati so si ogledali še vinorodno Bizeljsko in Klet penin Istenič, kjer so jim prikazali proizvodnjo penin. Srečanje z županom občine Brežice so zaključili na gradu Mokrice s predstavitvijo programov in produktov največjega turističnega ponudnika v regiji - podjetja Terme Čatež.


Ob slovesu se je veleposlanik Republike Češke v Sloveniji Petr Voznica v imenu vseh veleposlanikov županu Ivanu Molanu zahvalil za aktivno srečanje ter zanimive predstavitve. Župan Ivan Molan je ob tej priložnosti dejal, da so diplomati dobili dobro predstavo o možnostih sodelovanja v občini, zato v prihodnje pričakuje konkretne pogovore o sodelovanju pri različnih projektih na področju gospodarstva in turizma.