franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Brežice

Foto: Dobro je brati dobre knjige

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.03.2016 15:50

Kmalu po tem, ko je petico v letnici zamenjala šestica, so v Knjižnici Brežice prejeli prav posebno pisemce. Društvo Jasa jih je povabilo k sooblikovanju projekta oziroma vseslovenske akcije Slovenija ima srce 2, katere vodilo je, da otrokom darujejo dobro knjigo. Knjigo, ki je svetla steza za pravo stran življenja.

"Ne bodi ga len, smo v Knjižnici Brežice zavihali rokave. K sodelovanju smo povabili dve skupini otrok iz Vrtca Pikapolonica Cerklje ob Krki in učence prvega vzgojno-izobraževalnega obdobja Osnovne šole Cerklje ob Krki.
V neposredni bližini vrtca in šole (v Vojašnici Jerneja Molana Cerklje ob Krki) se nahaja tudi knjižnica. Gre za kolekcijo premičnih zbirk Knjižnice Brežice, kjer nas večkrat obiščejo otroci iz vrtca in tamkajšnje osnovne šole. Še posebej zabavno je zmeraj v Mavrični sobi, kjer otroci prisluhnejo različnim pravljicam. Navadno tudi kaj lepega ustvarijo.

Tokrat je otroke obiskala naša knjižničarka Andreja in jih povabila k sodelovanju v akciji Slovenija ima srce 2. Povabilu so se z veseljem odzvali ter strumno in pogumno zakorakali novim dogodivščinam naproti. Čisto zares, tako kot se spodobi. Nimajo namreč vsak dan priložnosti v dar prejeti brezplačne poučne knjige.
Knjižničarka jim je prebrala zanimive zgodbe. Slišano so z barvicami najrazličnejših barv prenesli na papir. Tu pa se njihovo ustvarjanje še ni končalo. Izdelke so shranili v nahrbtnike, kajti slišano zgodbico so doma ob pomoči risbice povedali staršem in ostalemu »občinstvu«. S skupnimi močmi so zgodbo prenesli na papir. Likovno-besedne umetnine so nato predali vzgojiteljicam in učiteljicam, v dar pa prejeli poučno knjigo Zgodba o knjigi. Nekaterim otrokom je nagrade izročila sama Pika Nogavička. – Kaj, ne verjamete? – No, v Piko se je preoblekla naša knjižničarka Andreja. Ker je bilo to ravno na pustni torek, je z otroki veselo rajala celo dopoldne.


Iskrena hvala sodelavcem Društva Jasa – tako iz Knjižnice Brežice kot tudi od 88-ih malih nadebudnežev, ki so v dar prejeli knjigo. Prav tako je knjigo v dar prejelo vseh sedem sodelujočih skupin oziroma razredov.
Veselimo se 23. aprila 2016, ko bodo izdelki na ogled širši javnosti. V Društvu Jasa še pravijo, da bo kakšna stvaritev morda postala celo del ene izmed bodočih knjig v zbirki Onežimo svet, "  so zaključili v Knjižnici Brežice.