nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Bela krajina

FOTO: Dobrodelna akcija Vw kluba Dolenjske in Bele krajine

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.10.2015 19:42

V sredini leta 2004 so ustanovili VW klub Dolenjske in Bele krajine. Namen ustanovitve kluba je bil združiti ponosne lastnike priljubljenih “hroščev” in ostalih starejših vozil znamke VW na tem področju. V klubu namenjajo posebno pozornost ohranitvi tehnične in kulturne dediščine VW vozil, s tem, da so njihovim članom nudili pomoč pri obnovi, predelavi in vzdrževanju starih VW vozil.

Od ustanovitve kluba so v juniju 2005 in 2006 organizirali mednarodno srečanje lastnikov starodobnih VW vozil v kampu Kolpa na Vinici. Udeležba je bila velika, njihovi gostje so bili ljubitelji iz celotne Slovenije, prav tako tudi iz sosednje Hrvaške, Avstrije in Italije. Soglasno so sprejeli odločitev, da postanejo naslednja junijska srečanja v Kampu Kolpa Vinica mednarodno prepoznavna in tradicionalna.

Klub in nekaj njegovih zagretih članov, pa si je zadala cilj, da pomaga pomoči potrebnim, se udeležijo humanitarne akcije zbiranja pokrovčkov in praznih alu pločevink. V začetku letošnjega leta je idejni vodja te akcije Kalašnik (Košir Igor), prišel v kontakt s člani trebanjskih motoristov. Le ti so to akcijo že vozili v preteklosti. Namreč material so zbirali za Laro iz okolice Mirne in tako se je utrnila ideja, da bi tudi njihov klub vozil takšno akcijo podprel. Ideja je padla na plodna tla in tako so v soboto, 3. 10. 2015 izvedl že tretjo predajo  v letošnjem letu zbranega materiala. Vse kar so nabrali (CCA 250 KG PLOČEVINK IN 60 KG POKROVČKOV) so s tremi prikolicami dostavili Lari.



FOTO: Vw klub