stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

Foto: Dobrodelna kolesarska akcija 1 km=1 cent

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.07.2015 16:50

Društvo Raketa z akcijo želi spodbujati k rekreativni vadbi in ozaveščati o pozitivnih učinkih le-te, z dobrodelnostjo pa želijo dodatno spodbuditi sodelujoče in seveda prispevati k dobremu namenu.

V akciji sodelujoči ne prispevajo denarja, ampak s kolesom prevožene kilometre. Z idejo so lani sodelovali na natečaju Evropske kolesarske zveze za najboljšo kolesarsko idejo in se po izboru kolesarjev kot edini iz Slovenije uvrstili med 10 najboljših v Evropi.

Zbiranje kilometrov je realno in transparentno, saj jih meri brezplačna spletna aplikacija, za sodelovanje pa je potreben zgolj pametni telefon in dobra volja posameznika.

K sodelovanju pristopite v treh preprostih korakih:


1. na pametni telefon preko trgovine iStore ali Google Play naložite brezplačno aplikacijo Endomondo
2. znotraj aplikacije se prijavite v skupino Obalni kolesarki maraton (klik na »join«)
3. vozite se s kolesom in vadbe snemate s pomočjo aplikacije, kilometri pa se s tem samodejno prištevajo v skupno kvoto

Število prevoženih kilometrov bo javnosti ves čas na voljo na spletni strani.

Cilj akcije je med 14. julijem in 27. septembrom, ob sodelovanju čim večjega števila rekreativnih kolesarjev, skupno prekolesariti 100.000 kilometrov, s čimer bomo zagotovili 1.000 € sredstev za dobrodelni namen.


Sredstva bodo namenili za nakup kolesa na ročni pogon rehabilitacijskemu centru Soča. Na ta način bodo omogočili čim zgodnejše vključevanje in spodbujanje paraplegikov k športni aktivnosti.

Zakaj pričnejo 14. julija? Ker takrat štirje člani društva organizatorja pričnejo s 1000 km dolgim kolesarskim popotovanjem po Gruziji in Armeniji. Brez spremstva, zgolj s šotori in obilico dobre volje, njihovi kilometri pa bodo simbolno prvi prispevek k akciji.

Zaključek akcije bo na Obalnem kolesarskem maratonu 27. septembra 2015, kjer bomo kvoti prišteli še kilometre vseh udeležencev in na odru javno podelili donacijo. Trije kolesarji, ki bodo k akciji prispevali največ kilometrov, bodo prejeli tudi posebno priznanje.

Dobrodelna akcija poteka v sklopu Obalnega maratona, katerega namen je predvsem druženje, spodbujanje zdravega načina življenja in fizične aktivnost ter odkrivanje turističnih potencialov zaledja slovenske Istre.

Če se nam bo na maratonu pridružilo vsaj 1.000 udeležencev bomo od vsakega za dobrodelni namen namenili še po 1 € in z dodatnih 1.000 omogočili tudi organizacijo kolesarskega kampa za paraplegike.

Vabljeni, da se nam pridružite. Tako boste prispevali k dobremu namenu, še največ pa k lastnemu zdravju in dobremu počutju.