pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Zagradec

FOTO: Doživet koncert ob dvajsetletnici

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.11.2016 07:55

Zadnjo novembrsko soboto, je v cerkvi Marije Brezmadežne v Zagradcu potekal slavnostni koncert ob 20. letnici delovanja otroškega pevskega zbora Zagradec.

Pred dvajsetimi leti se je skupina deklet zbrala na pobudo Darka Šinkovca in Roberta Kohka. Leta 1997 so zborček na željo Nežke Strmole številčno obogatili, katerega je vodila Ana Karlovšek. Ana je zbor vodila skoraj štiri leta, petje pa so popestrili tudi z igranjem na prečno flavto.

Od leta 2000 zbor vodi Vanja Erjavec Strmec. Otroški pevski zbor, ki s petjem v zagraški župniji že vrsto let bogati nedeljska bogoslužja, nastopa tudi na različnih kulturnih prireditvah v kraju in sodeluje tudi z domačim mešanim pevskim zborom Zagradec, ki je pod vodstvom Roberta Kohka postal eden najuspešnejših zborov v Dolenjski regiji.

Kot gostje koncerta so se predstavili tudi člani Otroškega pevskega zbora župnije Žužemberk pod vodstvom Nine Zajec in domači mešani pevski zbor pod vodstvom Roberta Kohka. Zagraški otroški pevski zbor je poslušalce presenetil s triglasnim petjem in mladostniško razigranostjo, katero sta popestrili tudi solistki, nekdanji pevki zbora, Polona Škoda in Sabina Erjavec, pa tudi instrumentalisti na klavirju Robert Kohek, na bas kitari Žiga Jernejčič, ritem kitari Tomaž, na bobnih Luka Jernejčič in violini Nika Škoda, z vezno besedo in lepimi mislimi dodatno dopolnila pozitivno energijo v cerkvi Anita Globokar.

Številne zbrane je pozdravil tudi domači župnik Sašo Kovač in se zahvalil mladim, zborovodkinji Vanji in vsej pevski generaciji za zagnanost in pristno veselje, katerega gojijo do petja. Foto:


S.Mirtič