Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Brežice

FOTO: Dr. Grishin o pomenu gibanja in o »muhastem telesu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.10.2017 14:35

Dr. Grishin je v Brežicah predstavil njegovo "šolo zdravja".

"Zdrav človek = zdrava družba = zdrava država" - to je eno osnovnih vodil Društva Šola zdravja, katerega prepoznavni znak je oranžna barva in jutranja telovadba na prostem – v bližini doma, v vseh letnih časih. Idejni vodja in ustanovitelj projekta je dr. Nikolay Grishin, vadbe potekajo v več kot 140 krajih oziroma skupinah po Sloveniji, registriranih članov je približno 3000. Veliko je oboževalcev, še več pa opazovalcev.

Tisoč gibov dr. Grishina

Vodja skupine »oranževcev« v Brežicah Ana Kupina izpostavlja, da se zaradi gibanja v naravi in prijetnega druženja v skupini izboljša tudi psihično stanje posameznika, zmanjšuje se občutek osamljenosti, socialne izključenosti in depresije.

Tisoč gibov dr. Grishina

Na včerajšnjem predavanju Gibanje je življenje – negibanje je smrt je dr. Grishin telo sprva primerjal z muho, ki hoče odleteti, zbežati od nevarnosti. Tako se tudi mi vse prevečkrat izogibamo telesni aktivnosti in vadbi. V nadaljevanju je telo primerjal še s stavbo, ki jo - od spodaj navzgor gradijo: klet in garaža, 1. nadstropje (kuhinja), 2. nadstropje (motor in prezračevalne blazine) ter streha s podstrešjem. Zanimive so bile ugotovitve, kateremu gradniku se kot posamezniki vsakodnevno največ posvečamo.

Tisoč gibov dr. Grishina

Avtor metode 1000 gibov se za zdravje slehernika, mlajšega ali starejšega, zavzema z vajami za razgibavanje sklepov in mišic. V svojih knjigah usposablja o človeškem telesu in nam ponudi tehnike samopomoči za premagovanje gibalnih težav. Sobe zdravja pa je nov projekt, ki ga razvijajo.

Tisoč gibov dr. Grishina

V Knjižnici Brežice, kjer je bila predstavitev, so bili veseli sodelovanja, uresničenega v prazničnem brežiškem oktobru. Povezali so se »oranževci«, knjižničarji in založniki. Za prodajo Grishinovih knjig na dogodku je namreč poskrbela domača Založba Primus. Poučno druženje so zaključili nadvse spevno. Slišali so recitacijo pesmi Jutro in himno brežiške gibajoče skupine.