zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Semič

FOTO: Festival športa v Beli krajini

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.06.2016 21:03

V Kulturnem domu v Semiču je bila danes javna tribuna z naslovom »Kaj se dogaja s športom Beli krajini«, ki sodi pod okrilje prireditev v sklopu Festivala športa v Beli krajini. Organizatorica prireditve je Sokolska Zveza Slovenije. Festival športa v Beli krajini ta vikend pa prinaša vrsto aktivnosti, dogodkov in zanimivosti.

Zveza skupaj z lokalnimi društvi pripravlja Festival športa v Beli krajini, kjer bodo imeli obiskovalci obilo možnosti za športno sodelovanje in aktivno preživljanje prostega časa. Vse aktivnosti bodo brezplačne.

Na festivalu bo športna tržnica, kjer se bodo predstavila belokranjska športna društva, zvrstile pa se bodo tudi različne delavnice in predavanja ter v sodelovanju z zdravstvenim domom tudi meritve in testiranja.
Ta vikend si tako obiskovalci lahko privoščijo brezplačno rekreacijo, s pomočjo izkušenih trenerjev spoznajo različne športe na kratkih predstavitvah, si ogledajo tekmovanja ali pa se tudi sami preizkusijo na rekreativnih turnirjih. V programu bo tudi vrsta zabavnih in športnih dogodkov

Festival bo potekal pod sloganom »Aktivno preživljanje prostega časa – S športom je življenje lepše«, primeren pa je za vse generacije, za posameznike, družine in skupine, za športnike, rekreativce in radovedneže, ki bi radi videli, spoznali in poizkusili kaj novega. Zabavali se bodo tudi najmlajši, saj so zanje pripravili razigrane aktivnosti, ter napihljiva igrala.

Rdeča nit festivala je predstavitev različnih športov in dejavnosti, s katerimi se ukvarjajo društva na območju Bele krajine. Društva bodo pripravila pester program, s katerim bodo predstavila svoje dejavnosti. Cilj je pritegniti čim več otrok v redno športno dejavnost . Vsi obiskovalci, ki bodo sodelovali pri predstavitvah društva in s tem prejeli žig ter na koncu zbrali žige vseh društev, bodo sodelovali v žrebanju za praktične nagrade.
Na festivalu imajo možnost sodelovati tudi druge ustanove, ki lahko kakor koli pripomorejo k bolj kakovostnemu in predvsem zdravemu načinu preživljanja prostega časa.

Program:

PETEK
OKROGLA MIZA: Aktualna problematika na področju športa, turizma ter zaposlovanja mladih z udeleženci občin Črnomelj, Semič in Metlika ter Sokolske zveze Slovenije in gostov.

SOBOTA
09.00 – 16.00 - ŠPORTNA TRŽNICA – predstavitev društev z območja Bele krajine
Skozi ves dan bo potekala predstavitev društev, ki bodo pripravila predstavitev svoje dejavnosti in pripravila za obiskovalce eno nalogo katero bodo obiskovalci opravili in s tem za opravljeno dobi žig ali nalepko s strani predstavnika društva. Vsi tisti, ki bodo opravili vse naloge bodo sodelovali v žrebu za glavno nagrado , ki ga bo zagotovil organizator.
09.00 – 18.00 IZVEDBA RAZLIČNIH AKTIVNOST
- DELAVNICE ZA OTROKE - različni poligoni in delavnice
- KOŠARKA 3X3 -

- TEK z ovirami po TRIM STEZI – ŠD Gradac
- ODBOJKA NA MIVKI - ŠTD Vinica
- ZABAVNE IGRE – Športno društvo Gradac
- VODENE VADBE – Rekreativni center Simon
Najboljši bodo prejeli pokale ali medalje.
19.00 – 05.00 NOČNI TURNIR V MALEM NOGOMETU
Ker nam lokacija omogoča bi izvedli nočni turnir v malem nogometu, za katerega ni prijavnine prav tako pa ni finančnih nagrad. Najboljše ekipe prejmejo pokale.

NEDELJA
09.00 – 16.00 - ŠPORTNA TRŽNICA – predstavitev društev s področja Bele krajine
- KOLESARJENJE cca 20 km – Kolesarski klub Črnomelj
- VODENE VADBE – Rekreativni center Simon,
- DELAVNICE ZA OTROKE - Kreaktiv
- SLO FIT GAMES - Fitnes zveza Slovenije
Vzporedno se bodo izvajale delavnice in predavanja :
-Predavanje o zdravi prehrani
-Nastop društvo KREAKTIV – delavnice za otroke in odrasle – žongliranje, slack line
-Meritve – sladkor, maščoba, itd –
Prav tako se bodo s svojo opremo predstavili AMZS, gasilci, policija in ZD Črnomelj.

Darko Zevnik o športu v Metliki


Dušan Gerlovič-SZS


Mojca Čemaz Stjepanovič


Damjan Kuzma - vodja projektov na SZS