volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Trebnje

FOTO: Godbena veselica s prijateljskimi godbami

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.07.2016 14:00

Pri gasilskem domu v Gorenjih Ponikvah je bila v soboto velika godbena veselica v počastitev okroglega in visokega jubileja Občinskega pihalnega orkestra Trebnje. Predstavilo se je osem godbenih ter sedem mažoretnih skupin s skupno več kot 500 nastopajočimi.

Trebnje je bilo dobesedno na nogah, obiskovalci pa so se prepustili izjemnemu glasbenemu večeru ter živahnemu večernemu dogajanju.

Predstavilo se je osem godbenih skupin skupaj z mažoretkami. Obiskovalci so si lahko ogledali pravo parado godb iz Krškega, Kočevja, Vevč ter Prevalj. Med tujimi godbeniki se je predstavili Sárvar iz Madžarske, Lauingen iz Nemčije ter Čara iz otoka Korčule, Republike Hrvaške.  Zaplesaleso tudi mažoretke iz Dobove, Novega mesta, Sevnice, Radeč, Laškega in Kopra.

Kot zadnji, častni jubilanti so se predstavili in slavnostno odigrali, med drugim tudi trebanjsko himno, člani Občinskega pihalnega orkestra Trebnje, ki so jim družbo delale trebanjske mažoretke. Podeljeni so bili »trebanjski koši« ter simbolična darila Občine Trebnje, zbrane pa sta pozdravila župan Občine Trebnje Alojzij Kastelic in predsednik JSKD RS ter nekdanji predsednik Občinskega pihalnega orkestra Trebnje Igor Teršar.

Za humoristični vložek in povezovanje prireditve sta poskrbela člana gledališke skupine P.L.I.N. iz Čateža, Aljaž Mlakar in Ina Meserko. V času dogajanja je bil tudi srečelov s privlačnimi nagradami, vsi športni navdušenci pa so si na velikem platnu ogledali neposredni prenos tekme Evropskega nogometnega prvenstva med Italijo in Francijo.