nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Mirna

FOTO in AVDIO: Na Mirni s spremembo OPN do uresničevanja načrtov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.09.2016 09:31

Dve leti po sprejetju Občinskega prostorskega načrta Občine Mirna je tamkajšnji občinski svet potrdil prve spremembe tega najpomembnejšega dokumenta na področju urejanja prostora.

(Foto: Lapego - Petra Krnc)

S tem razvojnim dokumentom občine določajo izhodišča in cilje prostorskega razvoja, načrtujejo prostorske ureditve občinskega pomena ter določajo pogoji umeščanja objektov in drugih posegov v prostor. Novi dokument vključuje več manjših sprememb na območju občine, ki jih ni bilo mogoče vključiti v fazo sprejemanja odloka v letu 2014, saj je Občina Mirna nadaljevala s postopkom sprejemanja, kot je bil začrtan v prejšnji skupni občini.

„Gre predvsem za spremembo namenske rabe, torej konkretno občinskih površin okoli ribnika in pod gradom, kar bo občini omogočalo izvedbo razvojnega interesa po ureditvi zelenih in rekreacijskih površin, to pomeni izvedbo težko pričakovanega naravnega bazena in drugih zelenih površin za rekreacijo občanov. Vključuje pa tudi večino danih pobud občanov in širše javnosti, kar bo med drugim omogočalo legalizacijo večine objektov, ki so trenutno zgrajeni brez ustreznih dovoljenj,“ pojasnjuje direktorica občinske uprave Občine Mirna Tanja Šinkovec.

Spremenjen in dopolnjen Občinski prostorski načrt Občine Mirna bo stopil v veljavo 15 dni po objavi v Uradnem glasilu slovenskih občin (predvidoma sredi oktobra 2016). Predvidoma naslednji teden pa bo objavljen nov javni razpis za subvencioniranje izgradnje malih čistilnih naprav na območju občine skladno z novim pravilnikom, ki so ga po skrajšanem postopku sprejeli člani in članice občinskega sveta Občine Mirna na svoji zadnji, 12. redni seji.

Tanja Šinkovec o spremembah v OPN-ju