podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice Kočevje

FOTO in AVDIO: Vrtički na Marofu kljub slabi opremljenosti dobro zasedeni

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.09.2016 10:04

Čeprav je še sredi aprila kazalo, da Kočevci niso navdušeni nad novimi vrtički na Marofu, je zadrugi Zakladi Kočevske uspelo oddati v najem 24 od 28-tih vrtičkov. Najemniki za vrtičke, velike 120 ali 180 kvadratnih metrov, plačujejo 16 centov za kvadratni meter zemlje, pred kratkim pa so dočakali tudi postavitev ograje okrog vrtičkov.

Potem ko so na Občini Kočevje več let obljubljali urejene vrtičke v bližini mesta, so obljubo delno izpolnili šele letos. S pomočjo lani ustanovljene zadruge Zakladi Kočevske so preorali nekaj več kot 4.000 kvadratnih metrov zemlje na Marofu, jo razdelili na 28 vrtičkov, oddajo v najem pa prepustili zadrugi.

Kot je povedal Andrej Mladenovič iz Podjetniškega inkubatorja Kočevje, ki je pomagal pri ustanovitvi zadruge, se vrtički na Marofu zdaj, ko jih varuje ograja, lepo polnijo. Za prihodnje leto so tako na voljo ostali le še štirje manjši vrtički, Oddajo teh pričakujejo prihodnje leto, ko bo spet čas "vrtičkanja", kajti zdaj jih zaradi plačila najemnine, pa čeprav simbolične, verjetno ne bo moč oddati. Je pa Mladenovič prepričan, da bodo prihodnje leto na Marofu vse lokacije za vrtičkanje oddane. 


Občina Kočevje je vrtičke na Marofu uredila zaradi načrtovanega ukinjanja ostalih površin, kjer so zdaj vrtički, na primer za bloki v Turjaškem naselju in za zdravstvenim domom. Prvotno je sicer za vrtičke nameravala nameniti več zemlje, a so se v zadrugi odločili, da bodo število vrtičkov prilagajali povpraševanju. Vrtički sicer do pred kratkim niso bili niti ograjeni, najemniki pa pogrešajo tudi dostop do vode in možnost postavitve tipskih objektov, kot jim je v predlogih bodoče ureditve obljubljala Občina.

Andrej Mladenovič o vrtičkih