podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice Novo mesto

FOTO in VIDEO: Šolski center Novo mesto: Sodoben dijak zahteva sodoben pristop poučevanja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.09.2016 09:41

V Novem mestu te dni poteka drugo srečanje partnerjev na mednarodnem projektu Erazmus+ KA2. Gre za zanimiv partnerski projekt Turčije, Grčije, Španije, Italije in Slovenije, v okviru katerega profesorji v sodelovanju z dijaki razvijajo računalniške platforme, uporabne pri poučevanju strokovnih tehničnih predmetov. Prvo podobno srečanje je bilo marca v turški Ankari.

Šolski center Novo mesto oziroma tamkajšnja Srednja elektro šola in tehniška gimnazija te dni gosti predstavnike partnerskih šol iz Turčije, Grčije, Španije in Italije. V okviru evropskega Erasmus+ KA2 partnerstva razvijajo računalniške platforme, ki bodo omogočale učiteljem strokovnih predmetov s področja elektronike in nekaterih drugih na enostaven način povečati zanimanje dijakov za nujne vsebine. Te namreč v klasični obliki sodobnim generacijam dijakov več niso zanimive.

Zadnja leta učitelji ugotavljajo, da če dijake postavijo v okolje računalniških igric, kot recimo enega od ključnih elementov za napredovanje v višji nivo, ali pa za povečanje rezultata, se jih dijaki brez težav in brez vsakršnega odpora lotijo in naučijo. Metodo igrifikacije resnih vsebin – temu strokovno pravijo tudi gamification - v tujini že nekaj časa uspešno uporabljajo med drugim tudi v industrijskih okoljih Tokratna naloga ekspertne skupine v Novem mestu je, da poseže v področje tehnike. Za njeno razumevanje je pogosto nujno poznati na pogled suhoparne in dolgočasne vsebine. Te z uporabo metode igrifikacije dijakom postanejo preprostejše in predvsem hitreje obvladljive.

Predvidoma prihodnje leto bo v sklopu omenjenega projekta 10 dijakov Srednje elektro šole in tehniške gimnazije odšlo na izobraževanje v Španijo, skupina 20 dijakov omenjene šole pa bo rezultate projekta, ob sodelovanju s profesorjii preizkušala doma.


Brez opisa