002mv Odkrito.si

Sebastian Cavazza pred velikim izzivom

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za soboto, 20. aprila

Luna Petisvet.si

Konec sprenevedanja, na dan prihaja resnica!

matjaž han, miha kordiš Svet24.si

Matjaž Han Levici: "Fantje mladi, ta trenutek ...

iča Svet24.si

Umrla humoristka Iča Putrih

can yaman Njena.si

Takšno telo pod obleko skriva Ferit

005mv Njena.si

Lara Komar ima doma pravega lepotca …

Novice Novo mesto

FOTO: Jernej Zoran in Nina Radkovič v parku ob knjižnici

Piše: Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, B.M.

Čas objave:
31.08.2018 06:35

Novomeščan Jernej Zoran je na glasbeni sceni že 30 let in je v tem času sodeloval pri več glasbenih zasedbah. Že 15 let hodi po samostojni poti in je v tem času izdal štiri albume. S singlom Oda, ki je postal pravi hit poletja, pa že napoveduje izid petega. Zanj je snemanje glasbe kot ustvarjanje na slikarsko platno.»Tako kot slikar vidi barve, jaz vidim tone, ki jih zlagam v celoto.«

IMG_8100.JPG
Obiskovalci so se lahko prepričali o kakovosti in zmogljivosti Nininega glasu
Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, B.M.

Pesmi za nov album so že napisane, večino izmed njih pa bo odpela mlada šentjernejska pevka Nina Radkovič, ki se mu je pridružila tudi na pogovorno-glasbenem večeru v Parku Rastoče knjige.

IMG_8085.JPG
"Tako kot slikar vidi barve, jaz vidim tone," pravi Jernej
Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, B.M.

Glasba je bila vedno del Nininega življenja, nikoli pa ni verjela, da bi to lahko počela »zares«. Dodala je, da je imela pri tem tudi malo sreče, saj je spoznala osebe, ki so ji pri vzponu njene glasbene poti pomagale. Z Jernejem sta se odlično ujela in vesela je, da ima možnost njegovo glasbo interpretirati tako, kot jo sama čuti, obiskovalci pa so se lahko prepričali o kvaliteti in zmogljivosti njenega glasu.

IMG_8098.JPG
Jernej in Nina sta pripravila nepozaben akustični večer
Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, B.M.

V več kot uri glasbe sta pripravila izbor skladb iz zadnjih treh let v akustični različici in prisotnim pričarala nepozaben večer. Jernej je ob koncu razkril, da so koncerti v akustični različici njegova strast, saj je na ta način napisana tudi glavnina njegovih skladb. Jerneja večinoma poznamo kot glasbenika, manj znano pa je, da je tudi odličen prevajalec. Glasbo sicer postavlja na prvo mesto, vendar pravi, da se je v knjigah zelo našel. »Prevajanje čutim kot poslanstvo in niti nimam občutka, da delam, kljub temu da mi v celoti zaposli misli.«Za izvajanje obeh dejavnosti je potrebno obilo kreativnosti, ki pa mu je zagotovo ne manjka.

IMG_8090.JPG
Jernej in Nina v pogovoru z Bojano Medle
Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, B.M.