franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Vlašiči, Novo mesto

FOTO: Jože Kotar z Lapis ART v Vlašičih

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.07.2016 07:24

V vasici Vlašiči na otoku Pagu je od 29. junija do nedelje 3. julija, potekala prva šola slikanja in risanja, " Lapis ART school", pod vodstvom priznanega dolenjskega slikarja Jožeta Kotarja.

Skupina devetih slikarjev je na svojstven in suveren način prenašala morske motive na svoja platna. V vasici Vlašiči, na otoku Pagu, je mladi gostinec in lastnik Stipe Žunič, velikodušno odprl vrata manjšega zasebnega hotela. Z odlično hrano in vsakodnevno prijaznostjo je umetnikom omogočil prvorazredni ambient za kreativno slikarsko izražanje.

Pod strokovnim vodstvom mentorja, so na platnih nastajala dela z morsko tematiko, ribiški čolni, bori, morje, tihožitja in pokrajina. Med slikanjem so dela analizirali, se posvetovali in iskali nove načine polaganja barv na slikarsko polje. Tematika ni bila predpisana, želja udeležencev pa je bila, da veliko eksperimentirajo, in iščejo predvsem lastne in drugačene interpretacije ob pogledu na izbrane motive.

Ministrstvo za kulturo republike Hrvaške, je udeležence slikarskega srečanja velikodušno sprejelo in za razstavo odstopilo prostore prestižne galerije za sodobno umetnost, v samem mestnem jedru otoka Paga.

Domačini in turisti so si množično ogledovali zelo zanimiva in izvirna likovna dela in delili pozitivne vtise. Med drugimi si je razstavo ogledala tudi evropska poslanka SDS-a Romana Tomc.

"Lapis art school" je uspešno organizirala in izpeljala svojo prvo šolo slikanja. Misli pa umetnikom že bežijo v jesen, ko bodo šolanje polni nepozabnih poletnih vtisov, nadaljevali in pridobili nova koristna znanja.