gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Krško

FOTO: Ko bom velik, bom...

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.12.2015 14:36

Med 26. in 28. novembrom je v Mladinskem centru Krško potekal poklicni tabor Ko bom velik, bom… Tabora se je, udeležilo 14 mladih iz petih osnovnih šol v Posavju.

Ideja za tabor je nastala na podlagi predhodnih projektov, kjer so mladi med drugim izrazili potrebo po celostnih informacijah, ki jim bodo v pomoč pri odločanju za izbor poklica in načrtovanju kariere. Na podlagi njihovih pobud so zasnovali poklicni tabor, kjer so mladim že drugič zapored, na neformalen način, z uporabo metode neformalnega in izkustvenega učenja, predstavili korake, ki so pomembni za načrtovanje poklicne in karierne poti.

V okviru tabora so udeleženci razmišljali o svojih kompetencah, poklicnih vizijah in ciljih ter korakih, ki so potrebni za dosego le teh. Pogovorili so se tudi o načinih izbiranja poklicev ter možnostih pridobitve kadrovske štipendije v Posavju in ostalih štipendij na državni ravni. O sami izbiri poklica je spregovorila zunanja gostja, Karmen Prestor iz Zavoda za Zaposlovanje Sevnica.

Drugi dan tabora so udeleženci obiskali tudi dve lokalni podjetji. Ogledali so si podjetji Kostak in Termoelektrarno Brestanica. Od delodajalcev so mladi dobili neposredne informacije o delu v podjetju, možnostih in načinih zaposlovanja. Prav tako so si lahko ogledali, kako potekajo delovni procesi znotraj podjetja.


Udeleženci tabora so pokazali veliko navdušenje nad vsebino in programom tabora ter izbranimi mladinskimi metodami dela, izrazili pa so tudi interes po ponovitvi tovrstnih aktivnosti.

"Vsekakor pa izvedba ne bi bila mogoča brez naši sponzorjev, ki so tabor pravzaprav omogočili in s tem pokazali, da skrbijo za razvoj lokalnega okolja. Posebaj bi se radi zahvalli HESS in GEN-i ter vsem ostalim, ki so tako ali drugače prispevali, k izvedbi tabora," so zapisali v sporočilu za javnost.