franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Brestanica

FOTO: Kozmusov hostel bogatejši za klub 'Pod lipo'

Piše: Radio Krka

Čas objave:
31.05.2016 12:21

Slovenski atletski šampion Primož Kozmus je natanko eno leto po odprtju atletskega centra na Senovem ter dobrega pol leta po najavi zaključka svoje blesteče kariere v nedeljo v Brestanici odprl klub, ki nosi ime "Pod Lipo".

Gre za klub pod okriljem njegovega hostla Kozmus, ki sicer že kar nekaj let obratuje v Brestanici, kraju, kjer je Primož obiskoval osnovno šolo. Na nedeljskem otvoritvenem zajtrku se je zbralo več sto gostov, prijateljev in Primoževih znancev, ki so šampiona pospremili na njegovi novi, bolj poslovno usmerjeni poti.

"S klubom smo želeli nadgraditi ponudbo Hostla Kozmus, namen pa je bil tradicijo združiti s sodobnostjo. Klub tako išče navdih v šestdesetih in sedemdesetih letih, nosi pa ime "Pod Lipo". Gre za tradicionalno ime znane brestaniške gostilne, ki je dolga leta domovala prav v zgradbi hostla Kozmus. Koncept kluba je, da ima prostor za druženje, zajtrkovalnico ter letno teraso v zavetju dragocenih lipovih dreves. V naslednjih mesecih si želimo ponudbo kluba obogatiti tudi z organizacijo različnih dogodkov in živo glasbo."


Dan otvoritve je sicer sovpadal z rojstnim dnem njegove žene Maje, ki je sicer tudi vodja Hostla Kozmus: "Gre za družinski projekt, veliko nalog, idej in dela pa so ženina zasluga, saj ima v tem poslu tudi že bogate izkušnje. Trenutno z družino bivava v Brestanici, saj tudi treninge s svojimi varovanci opravljam na bližnjem Senovem in je tako logistika tako glede hostla kot dela v atletiki bistveno lažja. Projekt obnove je sicer trajal dobrega pol leta, veliko dela pa sva z ženo opravila sama. V prihodnosti bom torej še naprej svojo športno pot skušal združevati s turizmom," je zaključil eden najuspešnejših slovenskih športnikov.