pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Krško

FOTO: Krško branju prijazna občina

Piše: Občina Krško

Čas objave:
05.12.2017 11:22

Med 18 slovenskimi občinami, ki so včeraj v Kranju prejele naziv »Branju prijazna občina«, ki ga podeljujejo Zveza slovenskih splošnih knjižnic, Skupnost občin Slovenije in Ministrstvo za kulturo, je tudi Krško.

Gre za priznanje občinam, ki uspešno izvajajo in podpirajo ukrepe za izboljšanje bralne pismenosti, spodbujanje branja in razvoj bralne kulture. V imenu Občine Krško, ki je na tem področju v sodelovanju z Valvasorjevo knjižnico Krško v tem letu pripravila številne dogodke in projekte, je priznanje prejela direktorica občinske uprave Melita Čopar. Dogodka pa sta se udeležila tudi direktorica Valvasorjeve knjižnice Krško Urška Lobnikar Paunović in Vili Planinc, strokovni sodelavec Valvasorjeve knjižnice Krško.

Strokovna komisija je zbrala osemnajst občin, poleg Krškega so naziv prejele še Mestni občini Ljubljana in Kranj ter Črna na Koroškem, Hrastnik, Hrpelje-Kozina, Ivančna Gorica, Kamnik, Krško, Prevalje, Radovljica, Slovenske Konjice, Sveti Andraž v Slovenskih Goricah, Šmartno pri Litiji, Velike Lašče, Trzin, Tržič in Žalec.

Prvi javni natečaj je sicer nastal z namenom občine spodbuditi k bolj aktivnemu delovanju v lokalni skupnosti in povezovanju med različnimi organizacijami za izboljšanje bralne pismenosti in bralne kulture. Strokovna komisija je izbrala občine, ki s svojimi praksami pri tem izstopajo in uspešno vključujejo prebivalce lokalne skupnosti.