profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Semič

FOTO: Letna skupščina ZB za vrednote NOB Semič

Piše: B.V.

Čas objave:
23.03.2018 11:30

Sinoči so se v sejni sobi Kulturnega centra v Semiču zbrali delegati krajevnih odborov ZB za vrednote NOB Semič na redni letni skupščini.

Vabilu so se odzvalipredsednik pokrajinskega sveta za Dolenjsko in Belo krajino ZB za vrednote NOBUrošDular, predsednik ZB za vrednote NOB Metlika Milan Travnikar in podžupan občine Semič Bojan Jakša.

Na skupščini so obravnavali 7. točk dnevnega reda. Poročilo o delu je podal predsednik ZB za vrednote NOBSemič Drago Mohar. Člani KOZB za vrednote NOB Semič so lani veliko delali po kočevskem rogu, kjer so kosili in urejali površine okoli partizanske bolnišnice. Organizirali so tudi pohode po bolnicah, pripravili proslavo 27. aprila za OF, člani so se udeleževali proslav po Beli krajini in širše, organizirali pa so tudi ogled bolnice Franje in Idrije. Veliko so naredili tudi pri čiščenju partizanskih spominskih obeležij.

Letos se bodo aktivnosti odvijale podobno kot minulo leto. Že 17 marca se so udeležilispominskeslovesnosti na Javorovici vspomin na tragedijoCankarjeve brigade. 27. Aprila se bodo udeležili prireditve na Bazi 20. ob 75. letnici postavitve prve barake. Septembra pa bodo prireditve ob 75. Obletnici osvoboditve taborišča na Rabu.