1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Črnomelj

FOTO: Mednarodna kiparska kolonija mladih Črnomelj

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.02.2017 15:39

16. in 17. februarja 2017 je na OŠ Loka Črnomelj potekala 10. Mednarodna kiparska kolonija mladih Črnomelj, ki sta jo organizirala Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj in Osnovna šola Loka Črnomelj.


Na koloniji je ustvarjalo 41 likovno nadarjenih kiparjev starih od dvanajst do petnajst let iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije. Tema kolonije na katero so kiparili je bila »ELEGANCA«.

Mladi kiparji so delali pod mentorstvom uveljavljenih likovnih strokovnjakov, ki so jim pomagali študentje Likovne pedagogike s Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani.
Strokovna komisija v sestavi dr. Beatriz Tomšič Čerkez (akademska slikarka), Jožef Vrščaj (akademski kipar) in Robert Lozar (akademski slikar) je izbrala najboljše po posameznih delavnicah in skupnega zmagovalca 10. Mednarodne kiparske kolonije mladih Črnomelj. Priznanja za najboljše so prejeli:
• Sara Blatnik, OŠ Dobrepolje; najboljša v delavnici KERAMIKA; Naslov dela »Prebujenje« (mentorica delavnice: Nina Koželj);
• Nika Bronzović, OŠ Ernestinovo (HR); najboljša v delavnici MONTAŽNA PLASTIKA; Naslov dela: »Zamaskirani osvetnik« (mentor delavnice: Vasja Nanut);
• Denis Nikolič, OŠ Petefi Šandor Novi Sad (SRB); najboljši v delavnici INSTALACUJA; Naslov dela: »Vodena linija« (mentorica delavnice: Vlasta Markočič);

• Metka Jarnević, OŠ Vinica; najboljša v delavnici LES; Naslov dela: »Plameni Modre« (mentor delavnice: Damijan Kracina);
• Luka Rozman, OŠ Toneta Pavčka Mirna Peč; najboljši v delavnici SIPOREKS; Naslov dela: »Bojevnik« (mentor delavnice Boštjan Kavčič).

Skupna zmagovalka 10. Mednarodne kiparske kolonije mladih Črnomelj je po odločitvi strokovne komisije postala Sara Blatnik iz OŠ Dobrepolje! Zmagovalka je prejela zmagovalno preslico kolonije in bo za nagrado od 18. do 20. aprila 2017 gostovala na Mednarodni koloniji mladih Ernestinovo v Slavoniji na Hrvaškem, ki je ena največjih v tem delu Evrope in s katero Mednarodna kiparska kolonija mladih Črnomelj strokovno sodeluje.

Več fotografij in dogajanje na koloniji si lahko ogledate na uradni spletni strani projekta:
http://www.zik-crnomelj.eu/sl/kultura/mednarodna-kiparska-kolonija-mladih/