gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Sinovica

FOTO: Medvedka pokončala kobilo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.03.2016 08:41

Okoli 120 kilogramov težka medvedka, z mladičema, je napadla šestletno brejo rodovniško kobilo posavske pasme, ki je bila privezana v skednju gospodarja Janeza Kožarja na Sinovici.

Nočno ropotanje je zbudilo njegovega brata Jožeta, ki ga je grozljiv prizor pretresel. Prizor v razbitem skednju je bil naravnost grozljiv, še bolj pa sledi, ko je medvedka vlekla hudo poškodovano kobilo. Na klic so se kmalu odzvali policisti, ki so o dogodku napisali zapisnik, dežurni veterinar pa je kobilo le še evtanaziral. Poginulo kobilo so odpeljali higieniki.

Janeza Kožarja, ki ima v hlevu 25 glav živine (prejšnji teden je oddal kobilo z žrebetom), v vasi je pri treh hišah še toliko govedi, je upravičeno v strahu. Medvedka z mladičema se je od Kožarjevega skednja umaknila v smeri Gmajnice, od toda pa po Strmih rebrih roti Zamostcu. Nekateri domnevajo, da gre za isto medvedko, ki je novembra lani ob reki Bistrici v Zamostcu napadla in poškodovala 12 letnega otroka, ki se je vračal s športnega treninga iz Sodražice.


Miran Bartol s kočevske enote Zavoda za gozdove je povedal, da medvedi praviloma ne napadajo konj, se pa skoraj vsako leto zgodi kakšen primer. Lani je kosmatinec poškodoval konja pri Novi Štifti, leto prej pa več konj v Mahovniku.

Jože Kožar o dogodku


Janez Kožar o strahu pred medvedi