stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Nm

FOTO: Mladi lesarji s starostniki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.12.2012 11:57

Med številne projekte Srednje lesarske in gradbene šole Novo mesto sodi tudi projekt Medgeneracijskega sodelovanja z Domom starejših občanov Novo mesto, ki leži v bližini Šolskega centra Novo mesto.

(Foto: Slavko Mirtič)

S projektom so mentorji lesarskih delavnic na šoli pričeli konec lanskega šolskega leta in vanj vključili tudi dijake. Težnja je, da bi izdelali terapevtske pripomočke s katerimi bi pomagali pri motivaciji oskrbovancev in sodelovali na kulturnem področju. Tekom šolskega leta imajo v načrtu tudi izpeljavo kreativne delavnice v kateri bodo sodelovali tako dijaki, kot tudi starejši in s skupnimi močmi izdelovali izdelke.

Projekt za starejše, sočutnost, medsebojno sodelovanje, bo tako nudil novo dimenzijo oskrbovancem tudi v poznih letih. Ob pričetku božičnih in novoletnih praznikov so v prijetni novomeški ustanovi dijaki in mentorji zaželeli veliko zdravja in dobrega počutja ter predali darilo, katerega je prevzela direktorica Milena Dular s sodelavkami in predsednica sveta stanovalcev Dragice Rome. Ob predaji izdelkov je dijak Denis Andolšek poskrbel tudi za veselo vzdušje, z igranjem, več kot 130 let stare harmonike.