zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Novice Sevnica

FOTO: Na Blanci bo zaživel pristan

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.07.2016 16:01

Turistična atraktivnost širšega območja ob Savi – z Lisco, možnostmi večnamenske rabe poti ob Savi, kolesarjenja, pohodništva, ribarjenja ter z raznimi naravnimi in kulturnimi danostmi – se z vsako dodatno turistično možnostjo povečuje.

Po večletnih prizadevanjih Občine Sevnica je konec lanskega leta država kot pristojni nosilec s sprejemom Uredbe zakonsko uredila sprejemljiv način ureditve motorne plovbe na akumulacijskem jezeru HE Boštanj.

Za zagotovitev možnosti motorne plovbe je lokalna skupnost v zadnjih mesecih pridobila vodno dovoljenje za pristan, sprejela plovbni režim, določila upravljavca pristana – KŠTM Sevnica

Te dni se zaključuje izgradnja pomola, namestitve vseh potrebnih opozorilnih tabel o pogojih in dovoljenemu območju plovbe, vzpostavljen tudi je sistem obveščanja na spletni strani Občine Sevnica.


Omogočena bo plovba motornih plovil za osebne in rekreacijske namene, če ta ne presegajo hitrosti 10 km/h, čas plovbe pa je od 25. aprila do 1. oktobra med 9. in 19. uro.

Iz Občine Sevnica so sporočili, da je "osrednji namen prizadevanj lokalne skupnosti za sprejem predmetne Uredbe je bil večnamensko in okolju primerno dopolniti turistično ponudbo ob reki Savi. Sonaravna in večnamenska raba akumulacijskih jezer hidroelektrarn je usmeritev lokalne skupnosti od samega pričetka izgradnje hidroelektrarn. Stališče je bilo vseskozi takšno, da je individualna plovba z manjšimi motornimi plovili sprejemljiva ter se ob zdravorazumskem načinu ureditve, kakršnega je predlagala lokalna skupnost, dobro povezuje z vsemi drugimi, že obstoječimi aktivnostmi. Časovno in teritorialno omejena motorna plovba se pridružuje obstoječim načinom rabe obsavskega prostora, z njimi je usklajena oziroma jih dopolnjuje."