Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

nataša žabić Svet24.si

Kirurg je Natašo, mamo dveh otrok, kljub hudim ...

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Krško

FOTO: Na DP v hip hopu zmanjkalo sreče

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.06.2016 13:23

Minuli vikend je bilo še sklepno dejanje letošnjega državnega prvenstva Plesne zveze Slovenije. Zadnja dva dneva sta bila skoraj v celoti namenjena najštevilčnejši plesni zvrsti hip hopu. Iz Plesnega kluba Lukec se je prvenstva v hip hop disciplini udeležilo 19 plesalcev.

Med članskimi solistkami je nastopila Dea Micić, ki je uspešno prestala predtekmovanje in se uvrstila v 1/4 finale, kjer pa se je morala zadovoljiti s končnim 18. mestom. Med članskimi solisti je nastopil Mark Gerjevič, ki je tekmovanje zaključil žal tik pred finalom na 8. mestu.

Prav tako je malo športne sreče zmanjkalo mladinskim plesalcem, ki so tekmovali v kategoriji formacij in malih skupin. Mala skupina Madness v sestavi Maša Tekavčič, Maja Koretič Urbanč, Eva Krošelj, Ana Jurman, Zoija Hana Kozole, Korina Vintar in Koni Kerin je v izjemni konkurenci 23 malih skupin zaključila prvenstvo tik pred finalom na 8. mestu. V istoimenski formaciji so poleg omenjenih plesalk zaplesale še Kaja Dobrovnik, Valentina Pirc, Stella Resnik, Nika Gradišek, Laura Ivanšek, Nina Škoberne, Maruša Grmšek, Nina Kelhar, Ana Škoberne in Kiara Kerin in si prav tako priplesale nehvaležno 8. mesto, ki je prav tako bilo tik za finalnimi formacijami. V juniju je naše mladinske plesalke spremljalo tudi nekaj smole s poškodbami zaradi katerih plesalki Neja Tomše in Saša Oblak žal nista mogli nastopati na državnem prvenstvu. Tudi slovenski mladinski plesalci hip hopa sodijo v sam evropski in svetovni vrh in kar nekaj skupin, ki so bili finalisti minulega evropskega prvenstva, se je uvrstilo tik pred naše skupine zato smo kljub temu, da so ostale brez finalnega nastopa, lahko izjemno zadovoljni in ponosni na klubski podmladek v kategoriji hip hopa.


S tem je uradno tudi zaključena še ena plesna sezona, za katero lahko v Plesnem klubu Lukec brez kančka skromnosti trdijo, da je bila sezona presežkov. Lukčevi plesalci so namreč v Krško pripeljali naslov svetovnih prvakov, 6 naslovov državnih prvakov in mnoge mednarodne festivalske uspehe iz Novega Sada, Laškega, Lignana in Beograda. Plesalci zdaj odhajajo na zaslužene počitnice, od septembra dalje pa bodo spet kovali pot do novih uspehov in zmag.