pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Ribnica

FOTO: Na Ribniškem ena (cestna) siva lisa manj

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.07.2016 09:32

Občina Ribnica je uspešno zaključila prenovo cestišča v naselju Mlaka, na zahodnem delu mesta.

Popolnoma svežo podobo daje odslej urejenemu bivalnemu predelu mesta izgrajena cestna infrastruktura z asfaltiranim cestiščem,v dolžini 500 metrov, ločenimi stezami za pešce in nameščeno javno razsvetljavo.
Hkrati je bilo poskrbljeno tudi za vgradnjo vodovodnih, telekomunikacijskih in optičnih priključkov na celotnem območju.

Celotne prenove »sivih lis« oziroma gramoznega cestišča, pa se najbolj veselijo prebivalci Kurirske poti ter Kettejeve in Bukovške ulice, ki so se zaradi močvirnatega terena redno srečevali s težavami deformacije cestne površine in onesnaženjem s prašnimi delci v sušnem obdobju.


Razmere so pripomogle tudi k dotrajanosti obstoječega vodovodnega sistema. "Tudi z malimi infrastrukturnimi posegi v naselja in vasi, postaja naša občina vse bolj prijazna za bivanje in sobivanje," je ob odprtju dejal ribniški župan Jože Levstek. Pridobitve so se vsaj na začetku najbolj veselili otroci, ki so se na kolesih spustili po asfaltirani strmini.

Gradbena dela za obnovo cestne infrastrukture na območju naselja Mlaka so bila na osnovi javnega razpisa kot najugodnejšemu ponudniku dodeljena gradbenemu podjetju Tanko d. o. o. iz Ribnice, pri čemer je dela, povezana z vodovodnim sistemom, opravil Hydrovod d. o. o., katerega solastnik je občina Ribnica. Skupna vrednost investicije znaša okoli 270 tisoč evrov z DDV.