franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

FOTO: Na Senovem so se vrnili v preteklost

Piše: TD Senovo, A.P.

Čas objave:
10.06.2018 10:01

Člani Turističnega društva Senovo so včerajšnji dan začeli z ročno košnjo Cavsarja na Raki. Ker se zjutraj dan lovi, so bili že ob 6.uri zjutraj na Raki, kjer so se po sprejemu razkropili po hribu.

1.jpg

Kosci spredaj, grabljice zadaj, vmes »vaserpinči«. Okusen zajtrk iz domačih dobrot z obloženega voza, obisk njihovega župana mag. Mirana Stanka s soprogo ter obilna malica.

5.jpg

Kulturni program se je nadaljeval s prijetnim druženjem, zato bi z veseljem ostali še nekaj časa s prijaznimi domačini, vendar so jih obveznosti že klical na Senovo.

4.jpg


Tam so pozno popoldne v sodelovanju s FS DKD Svoboda Senovo sodelovali pri izvedbi prikaza Žehtanje po starem. V Toplični/Belci so pripravili prikaz pranja perila na perišču.

12.jpg

V Toplični je lep zametek vodne učne poti, saj imajo na enem mestu vodnjak (štirno), mlako, perišče in napajališče. Prikaz je vzbudil kar nekaj nostalgije pri starejših, ki so sprotno komentirali dogajanje in obujali spomine na njihovo početje ali početje njihovih staršev v mladosti.

8.jpg

Drugi del prireditve je potekal pri krušni peči v Uradniški koloniji, kjer so spoznavali mini etnološko zbirko, spremljali prikaz kovanja kose in spoznali izraze za posamezno orodje ali opremo, se pogostili s prosjačo ter se ob pijači in jedači, prijetnem kramljanju in pesmi zadržali kar dolgo v noč.

7.jpg