zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Novice Trebnje

FOTO: Trebanjci s 100% izkupičkom, za center Autis preko 2.000 EUR

Piše: F.P.S.

Čas objave:
11.04.2018 15:25

V soboto, 7. aprila 2018, je v Trenčinu na Slovaškem, pod taktirko partnerskega kluba Victory Gym Trenčin in s podporo Občine Trebnje, Kluba borilnih veščin Fearless Fighters Trebnje, Victory Gym Novi Sad in Boxing Academy Diamond Trst, potekal drugi mednarodni borilni spektakel v sklopu projekta FATE – FATE FIGHT NIGHT Trenčin.

Petkovim pripravljalnim aktivnostim je v soboto sledil glavni dogodek FATE Fight Night Trenčin, ki ga je obiskalo približno 1.100 ljudi. Člani KBV Fearless Fighters Trebnje s trenerjem Alenom Štritofom so v prvem amaterskem delu s pričetkom ob 17. uri najprej slavili zmago mlade borke Luane Ovnik proti Slovakinji Radoslavi Brezanyovi. Nekaj ur kasneje je v ring stopil še odlično pripravljen Klemen Pekolj, ki je borbo vodil od začetka do konca in si tako priboril zmago proti Gašperju Kustrinu iz Boxing Academy Diamond, Italija. Kot je na svojem FB profilu zapisal Alen Štritof, je dogodku grenak priokus pustila le odpoved borbe Mie Jarc. Zaradi neprofesionalnega pristopa trenerjev je nasprotnica zaradi slabega počutja morala od borbe odstopiti.

Skupno so bili sicer priča dvema amaterskima borbama v K-1 in 9 profesionalnim borbam v K-1, tajskemu boksu, MMA in boksu. Borilni spektakel je pomenil precejšnji organizacijski zalogaj za gostujoči klub Victory Gym Trenčin, vendar se je izkazalo, da je mlada ekipa temu več kot dorasla. Poslastico večera je vsekakor predstavljala borba med domačinom Luakšem Mandincem in borcem iz Tajske, Yodpitejem Petchrungruangom. Kljub izredni tehniki Tajca je zmago na veliko veselje publike slavil domačin Mandinec.

Borilni spektakel v Trenčinu, ki je sicer potekal že deveto leto zapored, je letos prvič pristopil k skupni akciji projekta FATE »s športom za šport«, ki ga sofinancira program Erasmus+ Sport Evropske unije. S projektom želimo namreč ozavestiti, da lahko z zbiranjem sredstev na različnih športnih dogodkih, pomagamo k športnim aktivnostim tistim, ki za to potrebujejo dodatno pomoč. Različni centri za osebe s posebnimi potrebami se v veliki večini financirajo iz državnega proračuna, za dodatne programe v športu pa jim po navadi sredstev primanjkuje. Tako nam je v Trenčinu uspelo za osebe z avtizmom iz centra Autis zbrati preko 2.000 EUR.

Vincent Van Gogh je dejal: »Dobre stvari ne nastanejo impulzivno, temveč so serija majhnih reči, ki so se združile.« V tem duhu se bodo v sklopu projekta FATE še naprej trudili za socialno vključevanje ljudi s posebnimi potrebami, tudi z izvedbo serije športnih delavnic za varovance posameznih centrov.