sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Novice Novo mesto

FOTO: Nagradili uspešne gimnazijce

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.05.2016 19:49

Gimnazija Novo mesto je ob zaključku letošnjega šolskega leta dijakom četrtih in nižjih letnikov podelila priznanja in priznanja z nagradami.

Avtor fotografij: Luka Petravić

Priznanja in priznanja z nagradami prejmejo dijaki za večletno zastopanje šole na državnih in mednarodnih tekmovanjih na področjih znanja in športa ter za vidne rezultate v okviru različnih natečajev in drugih izvenšolskih dejavnosti, ki bistveno prispevajo k ugledu šole v javnosti. Letos je priznanja Gimnazije Novo mesto prejelo 158 dijakov, in sicer je bilo v 1. letniku podeljenih 27 priznanj in 12 priznanj z nagrado, v 2. letniku 20 priznanj in 11 priznanj z nagrado, dijaki 3. letnika so prejeli 15 priznanj in 11 priznanj z nagrado, četrtošolci pa so za svoje štiriletne uspehe in zastopanje šole v javnosti prejeli 43 priznanj in 17 priznanj z nagrado. Gimnazija Novo mesto že drugo leto podeljuje nagrado odličnosti za posebne, izjemne dosežke. Letos sta jo prejela dva dijaka, in sicer Domen Kulovec in Uroš Prešern.


Slavnostno podelitev gimnazijskih priznanj so popestrili s skeči, plesom in glasbo, na koncu pa še z gimnazijsko himno. Sledila je tradicionalna predaja ključa, za katerega so dijaki 3. letnika tekmovali celotno šolsko leto s sodelovanjem v različnih akcijah dijaške organizacije in šole. Letos si je gimnazijski ključ priboril 3. b razred.