profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Metlika

FOTO: Naj športni vrtec je...

Piše: Vrtec Metlika, M.K.

Čas objave:
19.09.2018 15:57

V prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je bila v torek podelitev priznanj vrtcem in šolam, ki so bili uspešni na natečaju za najbolj športni zavod (vrtec, osnovno šolo, osnovno šolo s prilagojenim programom in srednjo šolo).

IMG_2477.JPG
Naj športni vrtec je Otroški vrtec Metlika
Vrtec Metlika, M.K.

Vsi vrtci in šole, ki so sodelovali na natečaju, so morali na Zavod za šport RS Planica poslati izpolnjen ocenjevalni obrazec z vsemi ustreznimi dokazili in prilogami. Na podlagi poslane dokumentacije je komisija podelila laskave nazive in nagrade. Metliški vrtec že deset let sodeluje na natečaju. Vsa leta se ponašajo z nazivom NAJ ŠPORTNI VRTEC, zadnjih šest let pa v Metliko prinesejo tudi najvišje zlato priznanje.
Priznanja je predstavnikom zavodov podelil minister Jernej Pikalo. V imenu metliškega vrtca ga je prevzel Rok Popović.

IMG_2478.JPG
V imenu Otroškega vrtca Metlika je priznanje prevzel Rok Popović
Vrtec Metlika, M.K.

IN KAJ SO DELALI?
Kurikularni program so v šolskem letu 2017/2018 na področju gibanja obogatili z izvajanjem dveh gibalno/športnih programov: Mali sonček in Miška Eli. Oba programa sta bila namenjena otrokom od drugega do šestega leta starosti. V programu Mali sonček je sodelovalo 286 otrok in v programu Miška Eli 272 otrok. Programa sta se izvajala med šolskim letom. Otroci so pod vodstvom vzgojiteljev izvajali različne gibalne naloge v telovadnici in na igriščih.


Na igrišču vrtca so pripravili stezo in izvedli jesenski, spomladanski kros ter Tek podnebne solidarnosti. V sodelovanju s Športno zvezo Metlika so izvedli Lumpov in Urbančkov tek. Za otroke v najstarejših skupinah  so organizirali smučarski tečaj, plavalni tečaj in tečaj rolanja. V maju so z najstarejšimi otroki bivali v CŠOD Lipa. Za vse otroke so v zimskem času organizirali igre na snegu in sankanje. Z belokranjskimi vrtci so sodelovali na športnih igrah. V projektu Ciciban planinec so izvedli vse načrtovane pohode. Prav tako so velik poudarek dali gibanju na prostem v vseh vremenskih razmerah. Otrokom so redno omogočali vožnjo s skiroji, tricikli, poganjalci in kolesi na kolesarski stezi. V popoldanskem času so odprli vrata njihove telovadnice in organizirali razgibavanje za starše in otroke. Izvajali so interesno dejavnost Plezanje in izvedli plezanje tudi na veliki plezalni steni v telovadnici Osnovne šole Loka Črnomelj. Na Svetovni dan gibanja so izvedli pestre gibalne dejavnosti v vseh oddelkih vrtca. Ob zaključku šolskega leta so pripravili zaključno prireditev z zanimivim programom, kjer so otrokom podelili različna priznanja in medalje.