volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Krško

FOTO: Nakup pod zvezdami oživil Krško

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.09.2015 10:36

V okviru Speedway vikenda v Krškem je v petek zvečer oživelo tudi staro mestno jedro Krškega, kjer je Občina Krško v sodelovanju s Centrom za podjetništvo in turizem Krško ter ponudniki pripravila prireditev Nakup pod zvezdami.

Cesta krških žrtev v starem mestnem jedru je bila zaprta za promet ter na voljo za pešce, nakupe, ples in zabavo. Na ulici so poleg ponudnikov, ki so ta večer odprli vrata, za zabavo poskrbeli Plesni klub Lukec in Plesna šola Anika s plesom na ulici, pri katerem so lahko sodelovali tudi obiskovalci, t.i. Flash mob, Big band Krško, Pihalni orkester Krško z Mažoretnim klubom Baton, harmonikarji Tonija Sotoška, ljubitelji spidveja pa so lahko prisluhnili pogovoru z nekdanjimi državnimi prvaki iz domačega Avto-moto društva Krško Ivanom Molanom, Evaldom Babičem, Krešom Omerzelom, Gerhardom Lekšetom, Jožetom Žibertom in Zvonkom Pavlicem, ki sta ga vodila Franc Tomažič in Boštjan Levičar. Na ogled so pripeljali tudi nekaj speedway motorjev, v Valvasorjevi knjižnici pa je bila ves čas prireditve odprta tudi zbirka »Speedway v Krškem«, edina tovrstna v tem delu Evrope.

Na treh prizoriščih vzdolž ulice, kjer sta program povezovala Maja Lapuh in Matjaž Kranjc, so se predstavili tudi člani Športnega društva Posavje ter Vitanova, Brainobrain&skupinska vadba, ki so poskrbeli za razgibavanje.